Tak nějak se mi sushi rychle přejedlo, bohužel:(
nejlepsi suhi, co jsem kdy jedl, bylo jen z ryze ceskych surovin. Kuchar pouzil misto ras lopuchoveho0 listu, misto ryze kroupy. A jako naplne fungovaly nase nenapodobitelne ceske smazene skvarky. Zapijeli jsme to notne pivem a jak jsme si pochutnali.
U nás jsme nahradili rýži knedlíkem, řasy zelím a jako náplň jsme použili pečenou krkovičku. Též jsme spláchli pivem. Šéfkuchaře s podivným jménem Štěpna (to je japonsky?) mohu ujistit, že wasabi jsme přitom v sojovce nemáčeli, jelikož jsme ani jedno nepoužili, takže to bylo opravdu to pravé sushi, jak se muší.
Hned budu muset vyřídit všem svým japonským známým, že jeden teplouš z Prahy je považuje za barbary. Oni si totiž jako jeden samuraj wasabi do sokovky dávají.
Děkuji, už sem měl strach, že se tu nestrhne flame kolem wasabi v sójovce:)