Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Maso z českého chovu, domácí hranolky. Kam na nejlepší hamburger v Praze?

Jídlo

  6:16
Nejlepší mleté maso, domácí bulka i hranoly a čerstvá zelenina. Burger už dávno není synonymum pro fast food. Kam zajít v Praze na ty nejlepší šťavnaté burgery? Server Lidovky.cz vytipoval pět nejlepších.

Hamburger (ilustrační foto foto: Shutterstock

Dish – fine burger bistro

Dish Fine Burger Bistro, Římská 29, Praha 2, www.dish.cz

Burgrárna na Vinohradech, tak se bistru přezdívá. Pro milovníky americké pochoutky, Dish patří mezi hvězdy. Hamburger totiž nemusí být nuda, existuje nespočet variací. „Hlavní je pro nás to, aby nebyly obyčejné, aby měly šmrnc a vždy nějaký překvapivý twist. Nechceme dělat maso s kečupem a sýrem, to nás nebaví a dlouho by nebavilo ani naše hosty. Co jde, to si vyrábíme na burgery sami - udíme si slaninu, sýry, vyrábíme omáčky. Prostě aby všechno bylo přesně tak, jak chceme my,“ říká šéfkuchař Jiří Janouch.

T.G.I. Friday

Nejnavštěvovanější burgrárny podle RESTU

  • Café restaurant Palanda
  • George Prime Steak
  • T.G.I. Friday
  • Q-Burger Bar
  • Tom ́s Burger Mánesova
  • Putica
  • Restaurace Tom ́s Burger Hybernská
  • Dish - fine burger bistro
  • Guston
  • Le Burger

T.G.I. Friday ́s nabízí Restaurace nabízí dva druhy burgerů – mezi Speciálními burgery v nabídce najdete originální kreace a kombinace chutí, Classic burgery pak zahrnují oblíbené a tradiční kombinace, mezi kterými jednoznačně vévodí Jack Daniel ́s burger. Jeho originální chuť je umocněna oblíbenou omáčkou s kapkou whiskey.

Le Burger

Otevřená kuchyně, možnost nechat si do burgeru přidat cokoli dle vlastní chuti a kvalitní čerstvé suroviny. Restaurace na pražském Andělu nabízí tradiční americkou kuchyni spojenou s rafinovaností francouzských chutí. Na jídelním lístku najdete kromě klasických receptů i burgery, které vás možná rochu překvapí. Například Paleo burger s batátem.

Night Rider burger s domácími hranolky

Zephyr Excelent Urban Pub & Club

Jestli byl nějaký podnik na Burger Festu před třemi lety k nepřehlédnutí, byl to určitě Zephyr Excelent Urban Pub & Club se svými černými a růžovými burgery. Tehdy porazil i zavedené podniky. „Základem je, že si všechno děláme sami. Sami si pečeme bulky - tmavé i světlé. Sami si meleme maso z vybraných kusů a dbáme na to, aby pocházelo z českého chovu. Připravujeme burgery jen z čerstvých surovin. Sami si také připravujeme různé dipy a omáčky,“ říká majitel restaurace Jan Kaldoun.

Meat & Greet

Neotřelé chutě a postupy. Veškeré produkty a komponenty jednotlivých pokrmů jsou domácí výroby. V podniku si dokonce sami připravují a pečou vlastní pečivo. V nabídce mají například hovězí burger s pečeným jablkem, francouzským sýrem Brie, balsamikovo-česnekovou majonézou a salátem z klíčků mungo. Ale nedělají zde jen burgery, v menu čas od času najdete i českou klasiku a italskou kuchyň.

Anketa

Kde mají nejlepší burger?

Café restaurant Palanda 2864
George Prime Steak 33
T.G.I. Friday 50
Q-Burger Bar 30
Tom´s Burger Mánesova 56
Putica 40
Restaurace Tom´s Burger Hybernská 37
Dish - fine burger bistro 335
Guston 32
Le Burger 99
Autor: