130 let

Diskuze

Místo chipsů sušení červi. Jíst maso není trvale udržitelné, lidé stále přibývá a spotřeba roste, říká zakladatel WormUp!

Ačkoli se o hmyzu jako o superpotravině mluví již delší dobu, Češi si k němu stále hledají cestu. „Z dlouhodobého hlediska nebude možné uspokojit rostoucí poptávku po mase. Lidé z rozvinutých zemí konzumují maso stále častěji, i několikrát denně,“ říká v rozhovoru Libor Sloupenský, který společně se svou ženou hmyz chová a následně suší a prodává jej jako „chipsy“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I97v29o 95L53y51č45k43a

19. 9. 2020 11:53

Zajímalo by mne, kde by se pěstovalo (nebo chovalo?) tolik hmyzu, aby se tím lidstvo dokázalo živit? Navíc když loni v Africe byl nálet sarančat, tak je ani černoši nejedli.

0 0
možnosti

V Evropě zas tak populace neroste. Spíš jde o to jak se Evropa mění v domov důchodců (porodnost pod hranicí repordukce) a vše co jen trochu smrdí prací se stěhuje pryč (ze západu na východ či do exotických zemí), tak půjde dolů životní úroveň. Prostě se nevyplatí dávat lidem za práci tolik, aby si mohli dávat každý den maso. Keci o trvalé udržitelnosti jsou jen P.R. řeči.

0 0
možnosti

Takže to dopadne jako Milouš v Saturninovi: Dědečku, přinesl jsem ti červy! :-P

0 0
možnosti

Trvale udržitelný by hlavně měl být přírůstek obyvatel. Myslím, že Evropa jako taková by mohla mít bilanci soběstačnosti. Problém vidím v jiných oblastech a tam ať si červy klidně jedí, když si neumí naplánovat počet dětí.

0 0
možnosti

P96e10t49r 95M20a15n78d57a

18. 9. 2020 7:56

A co netopýři ?

0 0
možnosti

harry28

19. 9. 2020 0:10

Již byli zařazeni.. ke snížení populace.

0 0
možnosti