130 let

Hotové máslo si můžete přidat ráno do kaše, při pečení do těsta nebo ho jíst jen tak po lžičkách. | foto: KitchenAid

Recept

Nevíte, co s lískovými oříšky? Připravte z nich máslo se skořicí

Jídlo
  •   6:31
Máte chuť na domácí ořechové máslo? Můžete jej připravit jen tak a nepřidávat nic. Skořice mu ale dodá šmrnc. Nechte se inspirovat a snídejte zdravěji.

Lískooříškové máslo se skořicí

  • 2 hrnky lískových ořechů
  • 1 lžička bio cejlónské skořice
  • 1 lžíce kokosového másla
  • špetka soli

Ořechy vsypejte na pánev a nechejte je opražit. Počkejte, až ořechy vychladnou a až poté je vsypte do food processoru. Přidejte kokosové máslo, skořici, špetku soli a vše nechejte rozmixovat na nejvyšší rychlost. Z ořechů se bude postupně uvolňovat tuk a začne se tvořit hladký krém. Hotové máslo si můžete přidat ráno do kaše, při pečení do těsta nebo ho jíst jen tak po lžičkách.

Ořechy vsypejte na pánev a nechejte je opražit.
Přidejte kokosové máslo, skořici, špetku soli a vše nechejte rozmixovat na...

Recept připravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ pro KitchenAid.cz.

Autor: Lidovky.cz
Témata: máslo, ořechy