Že se pálí i kvas z malin jsem dosud nevěděl. Doma sbíráme na zahradě do beček jen slivky a jablka. Hruškový strom máme však jen jeden a o jeho plodech rozhoduje manželka. Do bečky nejde nic. Můj otec vozil pálit do pálenice v Poličné u Val. Meziříčí a já pak už blíže do Rožnova p. Radh. No a nyní v Beskydech jsou už pálenice v řadě dědin.
Češi mají pálenky v krvi. Moraváci mají občas omylem nějakou krev v pálence...
Pálenka Žufánek je FAMÓZNÍ ... obzvláště pak doporučuji hruškovici.
pálení ovoce nikdy nevymizelo protože dobrá slivovice je lék. kudy teče tudy léčí
Aby se nevracelo, když člověk vidí, co za šunt ( nechci být sprostý ) předražený, je v obchodech. Pálenka, slivovice, 50% je lék, po té vás nebolí hlava, jako po těch přeslazených, obarvených patokách. Už se téměř nemůžete spolehnou ani na tradiční značky, které kvůli daním snižují %alkoholu. Český 40%rum aby jste hledal lupou.