130 let

Gulášová polévka (ilustrační foto). | foto: Shutterstock

Premium

Polévková mapa Evropy. Recepty se dědí, zároveň se ale časem mění a přibarvují

Jídlo
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Talíř či miska polévky je základem jídelníčku všech evropských zemí a mnohé recepty sdílejí národy navzdory hranicím. Jak dělají gulášovou v Maďarsku, kde se vzaly v polévkách brambory a kterou českou rád vaří kuchař ze Šrí lanky.

Kyselo podle babičky Haničky, drožďová, kmínová…,“ vyjmenovává grafik Vladimír Vašek polévky, které si pamatuje ze svého dětství a které sám vaří svým třem dospívajícím dětem. „Já vlastně ani nejsem moc na polévky, jen se u nás vždy s radostí a nadšeně vařilo,atak to předávám dál.“

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: