Pondělí 16. května 2022, svátek má Přemysl
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem podle šéfkuchaře

Jídlo

  6:06
Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců soutěže MasterChef Marka Raditsche.

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem foto: Kampa Park

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem

Sorbet

  • 300 g rebarbory
  • 70 g cukru
  • 20 g glukózy
  • 2 g stabilizátoru
  • 4 ks rebarbory
  • 1 l vody
  • 500 g cukru

Grenadina

  • 100 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g mandlí

Rebarboru povaříme s cukrem a glukozou doměkka, pak rozmixujeme a propasírujeme. Následně uděláme ve výrobníku zmrzliny sorbet. Rebarboru zalijeme horkým cukrovým sirupem s grenadinou a necháme vychladnout. 1/3 rebarbory nakrájíme na kousky a zbylou rozmixujeme dohladka. Zbylý nálev zredukujeme a necháme vychladnout.

Madle lehce rozdrtíme a smícháme s máslem, cukrem a moukou. Hotové těsto rozválíme a pečeme v troubě na 160 stupňů dokřupava. Vychladlý krokant rozdrobíme.

Autor:
Témata: zmrzlina, MasterChef

Všechno vymyslela Škrlová. Je to hlava manipulace, říká režisér Síbrt

Premium Před patnácti lety Česko šokovala kuřimská kauza. Týrání malých chlapců nejbližšími příbuznými i podivná role „Aničky“....

Češi řeší, čím topit. Proč bychom se neměli zbavovat plynového kotle?

Premium Plynu pro domácnosti by mělo být dosti při přerušení dodávek z Ruska. Nedostatkový plyn sice zdražuje, ale rychlý...

I vysokoškolák může být blbý, říká obávaný lovec z Novy Doktor Vševěd

Premium Na úspěchu televizní soutěže Na lovu má Jiří Martínek velký podíl. Diváci žasnou nad jeho znalostmi. On žasne taky –...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Mohlo by vás zajímat