21. února 2017 6:06 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem podle šéfkuchaře

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem | foto: Kampa Park

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců soutěže MasterChef Marka Raditsche.

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem

Sorbet

  • 300 g rebarbory
  • 70 g cukru
  • 20 g glukózy
  • 2 g stabilizátoru
  • 4 ks rebarbory
  • 1 l vody
  • 500 g cukru

Grenadina

  • 100 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g mandlí

Rebarboru povaříme s cukrem a glukozou doměkka, pak rozmixujeme a propasírujeme. Následně uděláme ve výrobníku zmrzliny sorbet. Rebarboru zalijeme horkým cukrovým sirupem s grenadinou a necháme vychladnout. 1/3 rebarbory nakrájíme na kousky a zbylou rozmixujeme dohladka. Zbylý nálev zredukujeme a necháme vychladnout.

Madle lehce rozdrtíme a smícháme s máslem, cukrem a moukou. Hotové těsto rozválíme a pečeme v troubě na 160 stupňů dokřupava. Vychladlý krokant rozdrobíme.

Lidovky.cz

Můj syn má svalovou dystrofii, od 12 let je na vozíku
Můj syn má svalovou dystrofii, od 12 let je na vozíku

Na 7. září připadá Světový den Duchennovy svalové dystrofie. Tímto vzácným genetickým onemocněním trpí i Jaroslav, který je v současnosti plně odkázaný na pomoc druhých.