21. února 2017 6:06 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem podle šéfkuchaře

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 2Diskuse
Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem | foto: Kampa Park

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců soutěže MasterChef Marka Raditsche.

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem

Sorbet

  • 300 g rebarbory
  • 70 g cukru
  • 20 g glukózy
  • 2 g stabilizátoru
  • 4 ks rebarbory
  • 1 l vody
  • 500 g cukru

Grenadina

  • 100 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g mandlí

Rebarboru povaříme s cukrem a glukozou doměkka, pak rozmixujeme a propasírujeme. Následně uděláme ve výrobníku zmrzliny sorbet. Rebarboru zalijeme horkým cukrovým sirupem s grenadinou a necháme vychladnout. 1/3 rebarbory nakrájíme na kousky a zbylou rozmixujeme dohladka. Zbylý nálev zredukujeme a necháme vychladnout.

Madle lehce rozdrtíme a smícháme s máslem, cukrem a moukou. Hotové těsto rozválíme a pečeme v troubě na 160 stupňů dokřupava. Vychladlý krokant rozdrobíme.

Lidovky.cz
  • 2Diskuse




Najdete na Lidovky.cz