8. února 2017 6:30 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Specialita šéfkuchaře: turbot s liškami, artyčoky a kaviárem

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Turbot s liškami, křupavými artyčoky, ricottovými gnocchi a créme fraiche... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Turbot s liškami, křupavými artyčoky, ricottovými gnocchi a créme fraiche... | foto: Kampa Park

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců soutěže MasterChef Marka Raditsche.

Turbot s liškami, křupavými artyčoky, ricottovými gnocchi a créme fraiche omáčkou s lojrom kaviárem

  • 8 porcí turbota á 90g
  • 4 lžíce přepuštěného másla
  • sůl, pepř
  • snítka tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • citron
  • 200g lišek
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • pažitka
  • 4ks artyčoky
  • 3 dcl olej
  • 250g vařených brambor
  • 1 vejce
  • muškátový oříšek
  • 100g ricotty
  • 100g polohrubé mouky
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 250g créme fraiche
  • 2 lžíce zeleninový vývar
  • 2 lžíce lojrom kaviár
  • pažitka
  • 2ks šalotka

Porce ryby osolíme a lehce opepříme. Opečeme na přepuštěném másle s česnekem a tymiánem, před koncem zakápneme citrónem a přidáme máslo. Artyčoky očistíme a srdíčka nastrouháme na tenké plátky, které osmažíme dokřupava v oleji. Lišky orestujeme na přepuštěném másle, zakápneme citrónem, dochutíme solí, pepřem a přidáme pažitku.

Brambory oloupeme a propasírujeme, přidáme vejce, ricottu, mouku a docgutíme muškátem a solí. Vaříme ve vroucí vodě a hotové přendáme do ledové lázně. Před podáváním opečeme do zlatova na přepuštěném másle. Créme fraiche spolu s vývarem zredukujeme na 2/3 původního objemu, přidáme najemno nakrájenou šalotku, pažitku a kaviár.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




Najdete na Lidovky.cz