3. října 2018 6:07 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia podle šéfkuchaře

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia | foto: La Loca

Šéfkuchař restaurace La Loca Radim Gerlich se rozhodl do podzimního menu zakomponovat tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia. V kombinaci s bylinkami se z toho stává příjemně provoněný pokrm. Zkuste si jej uvařit i u vás doma podle jeho receptu.

Tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia

  • 500 g  tagliatelle 
  • 2 ks králičích stehen
  • 150 g mrkve 
  • 150 g celeru
  • 100 ml extra virgin olivového oleje
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 ks salsiccia
  • ½ snítku rozmarýny
  • 1 ks bobkového listu
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml bílého vína
  • 1 badyán
  • 100 g másla
  • 80 g pecorina 
  • sůl, pepř, pažitka

Postup: Králičí stehna vykostěte, nakrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. Kosti pečte 20 minut v předehřáté troubě na 220°C. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky a opečte na olivovém oleji do zlatova. Přidejte maso, česnek, salsicciu a opékejte tak dlouho, dokud všechny ingredience nechytí barvu. Zastříkněte vínem a nechte odpařit, přidejte opečené kosti, kuřecí vývar, rozmarýn, bobkový list, badyán a duste pod poklicí cca 1,5 hodiny do měkka. Následně vyjměte kosti. V osolené vodě uvařte těstoviny, promíchejte s ragú, přidejte máslo a krátce provařte. Servírujte s pažitkou a pecorinem.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse




Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!