8. října 2018 6:34 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Kančí maso, hrušky a kaštany. Jak na kančí hřbet s nádivkou poradí šéfkuchař

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Kančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Kančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré | foto: BELCREDI BISTRO

Zvěřina je v Česku čím dál tím oblíbenější. Kančí maso obsahuje více tuku než spárkatá zvěř, ve srovnání s běžným vepřovým masem je však pevnější, libovější a výživnější. Zkuste si připravit kančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Aleše Veselého z Belcredi Bistra.

Kančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré

  • 300 g kančí hřbet
  • 200 g hrušek
  • 100 ml bílého vína
  • 200 g bílého chleba
  • 50 g cukru
  • 100 g perníku
  • 30 g předvařených kaštanů
  • 2 ks vejce
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml mléko
  • sůl, pepř, muškátový oříšek.

Bílý chléb a perník nakrájíme na kostičky, k nim nasekáme kaštany, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vejce rozdělíme a vyšleháme bílky do sněhu. Do suché směsi přidáme mléko, žloutky promícháme a nakonec přidáme vyšlehané bílky. Směs vložíme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme při 130 stupních 35minut.

Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme do rendlíku zasypeme cukrem, zalijeme vínem a vaříme doměkka, poté rozmixujeme do hladkého pureé.

Kančí hřbet osolíme, opepříme a na pánvi propečeme na vámi požadovaný stupeň propečení.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse