Copak pokud vaří ještě podle bolševika, tak by to šlo.
Ale to porevoluční nadšení pro chemický průmysl co zatím propracovalo Nestlé a podobné Tricatel fabriky a znali jsme jen z úžasných reklam, to byl pravý mor. Tady jsme měli sotva 10% toho co měl úžasný západ - na vše bylo třeba licence. Ale na to si stačí přečíst prastaré normy.
Stejně jako je zajímavé, jaké firmy jsou hlavními sponzory kuchařských soutěží dnes a jaké mají podmínky (užití jejich výrobků). Nebo kdo sponzoruje učebnice učňákům s maturitou (jié už asi nemohou přežít v dnešní úchylné době titulů pro každého).
Nic proti polotovarům rozumná míra má něco do sebe. Třeba předsmažené hranolky, čím ty mohou být horší (pokud jsou z brambor a ne nějakého bramborového REMB - remodelované brambory). Nebo kdo má čas péct nějakou hodinku kosti, chystat zeleninu a vyrábět úžasný vývar každý den, nebo nadělat a zahušťovat na týden do polévek, šťáv a omáček? Opravdu velký výrobce má možnost méně energeticky náročných procecs (zahuštěn