Rybí hranolky
Rybí maso (bez kostí, kapr, losos atd.) pokrájíme na hranolky silné 1,5 - 2 cm, osolíme, potřeme utřeným česnekem a naložíme přes noc do marinády: 1 lžíce koření Tandori Masala, 2 lžíce rostlinného oleje, 200ml suchého bílého vína. Druhý den maso na větší dávce oleje restujeme.
Kapr pana Otce
Očištěného kapra nasekáme na podkovy a ty na půl, jako řízek. Porce pořádně osolíme a pořádně, opravdu pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Hustě posypeme kořením Tandori Masala a dáme přes noc do chladu. Druhý den opečeme na rožni (maso pokapeme rostlinným olejem), nebo na pánvi na sádle.
Stejně tak uděláme čerstvou tresku, ale na rostlinném oleji.
Losos s koňakovou omáčkou
4 porce: 800 - 1000 g filetu z lososa, 200g sýra Brie, 100 ml koňaku, 100 ml suchého bílého vína, 2 lžíce tekutého medu, 100 ml olivového oleje, 5 žloutků, citronový pepř, mletý bílý pepř, sůl, 200 g másla, 4 snítky čerstvého kopru.
Ke každé porci můžete jako přílohu připravit 2 slané palačinky plněné špenátem
Filet z lososa nakrájíme na porce 200 - 250 g (pěkně široké, aby se nám do kapsy kterou nožem vytvoříme vešel silnější plátek sýra Brie). Porce osolíme, posypeme citrónovým pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do chladničky minimálně na hodinu. Filety pokapeme olivovým olejem a v grilu zapečeme.
Mezi tím si připravíme omáčku: žloutky vyšleháme s bílým vínem, koňakem a medem ve vodní lázni do husta, odstavíme a opatrně vmícháme rozpuštěné přepuštěné máslo, osolíme a opepříme bílým mletým pepřem. Tenké slané palačinky naplníme předem připraveným špenátem. Porci grilovaného lososa přelitého omáčkou a ozdobeného snítkou čerstvého kopru, spolu s plněnými palačinkami, podáváme na předehřátých talířích.