Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

V průhonické Palomě hvězdu nezískal. Šéfkuchař Decherchi začal pracovat pro Bellevue

Jídlo

  6:53
Praha - Během necelých tří let získal Nicolas Decherchi dvě michelinské hvězdy a získat hvězdu chtěl i v pražské restauraci Paloma, což se mu nepovedlo. Nově se zabydlel v kuchyni restaurace Bellevue a menu obohatil o několik nových položek, srnčí hřbet s pistáciemi nebo jablečný tatin.

Nicolas Decherchi. foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Šéfkuchař Nicolas Decherchi se vaření věnuje od svých 16 let. Vášeň pro francouzskou kuchyni prý zdědil po své babičce. Během svého působení v mnoha restauracích si vyzkoušel několik nejen francouzských kuchyní a měl možnost se učit od těch největších mistrů v oboru.

Mezi jeho největší úspěchy patří vedení kuchyně restaurace Paloma ve své domovině, kterou přivedl ke dvěma michelinským hvězdám. Gourmetům učaroval moderní kuchyní inspirovanou tradičními pokrmy, první michelinskou hvězdu získal v roce 2014 a druhou v roce 2016.

Jablečný tatin, cider omáčka, vanilková zmrzlina (2)

„I když jsem dvouhvězdičkový kuchař, pořád jsem jenom člověk. Narodil jsem se v 80. letech, kdy zažíval McDonald plný rozkvět, což mě samozřejmě ovlivnilo. Nehodlám po žádném řetězci rychlého občerstvení házet kameny, občas se tam zajdu najíst,“ řekl v jednom z rozhovorů pro server Lidovky.cz.

Restaurace Bellevue se rozhodla pro výrazné změny. „Najali jsme nového kreativního šéfkuchaře, který díky svým zkušenostem s francouzskou kuchyní pozvedne gastronomický zážitek našich hostů ještě o něco výše. Současně se stěhujeme, ale jen o 50 metrů dále. Jméno, personál i přístup ke gastronomii si necháme,“ uvádí manažer restaurace František Novák.

Nicolas Decherchi

Narodil se v roce 1983, pochází z jihofrancouzského regionu Var. V 16 letech nastoupil do učení v restauraci Chez Bruno, která měla michelinskou hvězdu. Později prošel i dalšími špičkovými michelinskými restauracemi. S šéfkuchařem Cyrilem Lignacem spolupracoval na televizních pořadech Top Chef a Un Diner Presque Parfait. V roce 2013 přijal nabídku od Andreje Babiše a stal se šéfkuchařem v restauraci Paloma v Mouguns. Během tří let pro ni získal dvě michelinské hvězdy. Pracoval i jako šéfkuchař restaurace Paloma v pražských Průhonicích, nyní je executive chefem v restauraci Bellevue. 

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...