31. ledna 2017 6:50 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Vyzkoušejte tresku v měšci podle Karolíny Kamberské

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Treska v mněšci | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Treska v mněšci | foto: Domácí kuchařka Karolíny Kamberské

Ryby bychom si měli dopřát alespoň jednou týdně. Chybí vám inspirace? Zkuste tresku podle receptu kuchařky Karolíny Kamberské.

Treska v měšci

  • 4 filety (cca po 150 g) z bílé tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kůže
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 6 brambor
  • 4 karotky
  • 2 kořenové petržele
  • 1 menší pórek
  • 4 jarní cibulky
  • 4 polévkové lžíce čerstvých bylinek (např. hladkolistá petržel, kopr, pažitka, estragon)
  • 3 lžíce olivového oleje

K podávání

  • cca 4 plátky másla
  • klínky z 1 citronu

Troubu předehřejte na 200 °C. Filety osolte a opepřete. Brambory, karotku a petržel očistěte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Pórek rozpulte, omyjte a nakrájejte na špalíky, cibulku na plátky. Z papíru na pečení vystříhejte čtyři velké čtverce (malé se špatně balí). Na střed každého čtverce rozdělte brambory a zeleninu, polovinu bylinek, osolte, opepřete a zakápněte trochou oleje.

Na připravená lůžka „uložte“ filety z ryb a pokapejte je zbylým olejem. Zvedněte rohy papíru, stočte je a svažte provázkem do měšce. Pečte na plechu v troubě asi 30 minut. Po upečení přesuňte horké balíčky na talíře a ihned podávejte. Měšec si na talíři otevře každý sám (pozor na unikající páru), předem můžete uvolnit provázek. Na stůl připravte druhou polovinu nasekaných bylinek, máslo a citron, aby si každý mohl dochutit podle sebe.

Lidovky.cz
  • 1Diskuse




Najdete na Lidovky.cz