Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Magazín

Jak jíst, pít a nepřibrat v horku. Odbornice radí, na co si dát v létě pozor


Jak jíst, pít a nepřibrat v horku. Odbornice radí, na co si dát v létě pozor | foto: Shutterstock

Premium Rozhovor
Ani během zaslouženého volna bychom to neměli přehánět s jídlem a alkoholem. Nutriční terapeutka Věra Boháčová varuje dokonce i před vodou. „Konzumace vody a nápojů včetně ledu z neprověřených zdrojů by se nemusela vyplatit,“ říká.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Lidovky.cz: V čem podle vás dělají lidé nejčastější chyby ve stravování na dovolené?
Záleží na tom, o jakou dovolenou se jedná. Jestli takovou, kde si vaříme sami, nebo takovou, kde máme stravování zajištěno. Obě varianty přinášejí řadu úskalí. V rámci zajištěného stravování často neznáme míru. Při „samostravování“ je třeba, zejména v případě letní dovolené, dobře vyřešit hygienickou bezpečnost, a to nejen potravin a pokrmů, ale i pitného režimu, kde se také často chybuje.

Je dobré počítat s tím, že nemusí být vždy k dispozici zdroj vhodných tekutin k pití. Konzumace vody a nápojů včetně ledu z neprověřených zdrojů může být problém. V mnoha zemích není ani voda kohoutková bezpečná, protože je vnímána spíše jako užitková. Ideální jsou proto, a to nejen v tomto případě, nápoje balené.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...