Není to tak dávno, co jsme se mohli přesvědčit, že ceny obyčejné petržele, cibule nebo květáku vyletěly vysoko nad částky, které vydáváme za exotické ovoce. Navíc mívá ovoce a zelenina v obchodní síti svoji nejlepší kondici za sebou. O důvod víc vybrat si něco přímo na poli u nejbližšího farmáře. V posledních letech se totiž u nás rozmáhá jednoduchý způsob, jak významně zkrátit cestu plodin do vlastní kuchyně: veřejné samosběry. Vyráží na ně každoročně široká škála zájemců, od kulinárních nadšenců a skupin mladých lidí přes rodiny s dětmi až po starší generaci.
Magazín
Na samosběr se dělají i pořadníky. Kam na něj vyrazit, co sklízet a kolik zaplatíme?

Samosběr | foto: Shutterstock
Občanka vám stačit nebude a přibalte roušky. Turecko ale nemá konkurenci v poměru cena-výkon
Známí šéfkuchaři radí, jak vyzrát při vaření na inflaci. Detailní tipy na úspory v kuchyni i při nákupu potravin

Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!