Ocásek langustýny s čočkou beluga, houbami shiitake a maracujovou máslovou omáčkou
- 4 ocásky langustýny
- 1 kostka másla
- stroužek česneku
- snítka tymiánu
- sůl, pepř
- citron
Čočka belunga
- 200g čočka beluga
- 2 lžíce vyzrálého balsamica
- lžíce másla
- 3 dcl zeleninový vývar
- sůl, pepř
Houby shiitake
- 100g hub shiitake
- snítka estragonu
- lžíce másla
- citron
- 3 ks maracuji
- 2 lžíce hnědý cukr
- 150g máslo
- modré hroznové víno
Ocásky langustýn vaříme 1 minutu ve vroucí vodě a pak zbavíme schránky. Máslo rozehřejeme, přidáme česnek, tymián a citrónovou šťávu. Ocásky pošírujeme v másle cca 4-5minut. Pak dochutíme solí a pepřem. Čočku krátce povaříme ve vývaru s balsamicem. Pak orestujeme na másle a přidáme sůl a pepř.
Z maracuji vyndáme dužinu a spolu s cukrem zredukujeme na hustý sirup. Pak postupně vmícháme kostky ztuhlého másla až se vytvoří hladká emulze.
Klobouky hub shiitake nakrájíme na kostičky, orestujeme na másle, přidáme nasekaný estragon a dochutíme solí. Podáváme s plátky hroznového vína.