130 let

Německo - Anglie (neuznaný gól) | foto: Reuters

Brankář Neuer: Míče za čárou jsem si všiml, ale zmátl jsem rozhodčí

Sport
  •   19:26
BLOEMFONTEIN - Gólman německé fotbalové reprezentace Manuel Neuer přiznal, že v nedělním osmifinále světového šampionátu proti Anglii ošálil uruguayské rozhodčí. Dobře viděl, že střela z kopačky záložníka Franka Lamparda dopadla od břevna za brankovou čáru, a tak snažil rychle rozehrát, aby hlavního arbitra Jorgeho Larriondu a pomezního Mauricia Espinosu zmátl. Ti regulérní gól neuznali, Anglie prohrála 1:4 a s turnajem se rozloučila

"Poté, co jsem se otočil, jsem se soustředil pouze na míč. Zjistil jsem, že přešel čáru. Myslím, že to, jak jsem tak rychle pokračoval ve hře, rozhodčí zmátlo, a proto si mysleli, že to nebyl gól," citovala Neuera agentura DPA. Celou situaci si pak ještě několikrát prohlédl z televizního záznamu.

Čtěte více

"Koukal jsem se na to při čekání na dopingové kontrole a viděl jsem, co se doopravdy stalo. Ano, bylo to za čárou. Přibližně o dva metry. Měl to být gól pro Anglii," připustil čtyřiadvacetiletý gólman bundesligového Schalke 04.

I další němečtí hráči po zápase přiznali, že míč z Lampardovy nohy zamířil po odrazu od břevna za brankovou čáru. Moment, který se odehrál za stavu 1:2 z anglického pohledu, následně znovu rozvířil debaty o nutnosti zavedení videa do fotbalu. FIFA však podobné úvahy stále odmítá, což dnes zopakovala.

Autor: ČTK