130 let

Hurá do přírody. | foto: ČTK

Brückner: Vzhůru do přírody

Sport
  •   10:11
BAD KLEINKIRCHHEIM - Dvě rozdílné tváře nabídl včerejší den fotbalovým reprezentantům. Podle výrazu v jejich tvářích si mnohem víc užívali jeho první část. Na dopoledním tréninku se zatím nejvíc během jejich rakouského soustředění dostali do kontaktu s míčem.

"Cvičili jsme jejich pružnost a rychlost reakcí. Vypadalo to dobře,“ pochvaloval si trenér Karel Brückner. Některé rychlé přechody do útoku ve trojicích si vysloužily spontánní potlesk buď pro zakončovatele, nebo pro brankáře za povedený zákrok. Při cvičném utkání na dvě branky se kouč nerozpakoval nařídit velmi přísné penalty. "To jsem zase zvyšoval mentální odolnost hráčů,“ smál se šibalsky Brückner.


Krátce po páté hodině přišla na řadu méně oblíbená činnost. Tým vyrazil na běh po okolních strmých kopcích. "Je to takové zpestření v neznámém prostředí s přírodními překážkami, jako jsou potok, padlé stromy nebo divočáci,“ charakterizoval dobře naložený kouč zvolenou trasu. 


V minulosti  na průběh akce dohlížel z kola, tentokrát zůstal v hotelu a vedení skupiny svěřil svým asistentům Radovi a Šilhavému. Asi dopředu tušil, že udělal dobře. Namáhavý výklus totiž zkomplikovala fotbalové družině tradiční kulisa posledních dní v Bad Kleinkirchheimu – velmi hustý déšť.

Autor: Petr Adam
Témata: Karel Brückner