130 let
Doporučujeme

VIDEO: ‚Byl jsem v širší nominaci Slavie.‘ Veřejnost se baví Prymulovou návštěvou fotbalového svátku

Sport
  •   16:55
Praha - Měl to být svátek fotbalu, daleko více než samotné utkání úvodního kola play off Evropské ligy mezi Slavií a Leicesterem se ale řeší účast zhruba šesti stovek fanoušků. Mezi nimi nechyběl ani bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula, který byl poté zbaven funkce poradce premiéra Andreje Babiše. Internetem koluje na toto téma řada vtipů, podívejte se na ty nejlepší.

Ještě pár hodin před výkopem úvodního utkání play off Evropské ligy Slavie s Leicesterem říkal Roman Prymula v České televizi, že premiérovi Babišovi navrhne kvůli horšící se epidemické situaci striktnější opatření na dva až tři týdny. Poté ale navštívil inkriminované utkání a nedlouho poté byl zbaven funkce Babišova poradce.

„Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků,“ bránil se Prymula. „Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ dodal.

Roman Prymula na zápase Slavie s Leicesterem
Roman Prymula na zápase Slavie s Leicesterem

Na čtvrteční zápas v Edenu totiž mohlo přijít 600 fanoušků z řad partneru klubů, ti museli být před utkáním negativně otestování a na tribunách nosit respirátor. I přesto nazval premiér Babiš Prymulovo jednání jako papalášské, bývalý ministr zdravotnictví neunikl ani občanské zlobě.

A že si lidová tvořivost dala záležet.

Na Facebooku vznikla událost Jdeme na fotbal s Romanem Prymulou. „Roman Prymula: Byl jsem v širší nominaci Slavie,“ píše jeden z uživatelů. „Do jaké hospody se půjdeme rozfandit?“ naráží další na událost, kdy deník Blesk loni 23. října zveřejnil fotografie, podle kterých byl Prymula pozdě večer spolu s dalšími lidmi v restauraci, ačkoli byly restaurace v danou dobu kvůli epidemii uzavřené. „Jakožto exkluzivní partner by akci mohl zaštítit známý mexický pivovar Corona Extra,“ doplňuje ho jeden z účastníků debaty.

golden retriever

Zveřejnil(a) Radek Škarohlíd dne Pátek 19. února 2021
Autor: David Ako