130 let

Fotbalista Thierry Henry děkuje fanouškům Arsenalu po porážce se Swansea | foto: Reuters

Henry se v Americe parádně trefil rovnou z rohu

Sport
  •   13:26
NEW YORK - Francouzský útočník Thierry Henry se v zámořské fotbalové lize MLS blýskl gólem přímo z rohového kopu. Ve třetí minutě nastaveného času hvězda New Yorku Red Bull nachytala gólmana Columbusu Matta Lampsona, jenž chvíli předtím nahradil zraněného Andyho Gruenebauma.

Henry poslal míč o tyč do sítě a zpečetil vítězství svého týmu na 3:1. Bývalý kanonýr Arsenalu se postaral i o první gól New Yorku, kterým v deváté minutě vyrovnal na 1:1. V 79. minutě pak Henry z rohového kopu přihrál na vítěznou branku Daxe McCartyho.

Po jeho hlavičce se marně natahoval gólman Gruenebaum, udeřil se obličejem do tyče a po dlouhém ošetřování nakonec musel trávník opustit. Henhry má na kontě 13 gólů a ztrácí šest branek na suverénně nejlepšího střelce sezony Chrise Wondolowského ze San Jose, jenž v sobotu přispěl proměněnou penaltou k výhře 2:0 nad Chivasem USA.

San Jose si upevnilo vedení v MLS. New York protáhl svou sérii bez porážky na pět zápasů a ztrácí jen dva body na lídra Východní konference Kansas City.

zdroj: www.youtube.com
Autor: ČTK