130 let

Česko - Polsko (Limberský) | foto: Reuters

Limberský: Chci Česku ukázat, že jsme lepší než Sparta

Sport
  •   10:00
PLZEŇ - Plzeňský fotbalista David Limberský věří, že se spoluhráči v sobotu proti Spartě dokáže, že Viktoria je nejlepším českým klubem současnosti. V tabulce je první sice Sparta, ale případné vítězství posune do čela právě Viktorii, což by podle Limberského lépe odpovídalo současné výkonnosti obou klubů.

"Setkají se dva nejlepší české týmy současnosti. My jsme podle mě nejlepší, Sparta těsně za námi; bohužel v tabulce je to obráceně. Proto teď chceme vyhrát, abychom to postavení v tabulce otočili," prohlásil Limberský před vzájemným zápasem. "Motivace je obrovská, Sparta je největší rival, tak věříme, že ji porazíme. Budeme ji chtít zatlačit a hrát svoji hru," dodal.

Zároveň věří, že se nebude opakovat situace z minulého roku, kdy Plzeň doma se Spartou prohrála 0:2. "Tehdy byl ten zápas těsně po souboji s Kodaní, ve kterém jsme si zajistili postup do Ligy mistrů, a pak jsme asi trochu přepískli oslavy. I proto nám ten zápas moc nevyšel," připustil zpětně Limberský.  "Na druhou stranu nám to ale zase vyšlo na jaře na Spartě, kde jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli 3:1," připomněl.

Sám půjde do utkání po nemoci, kvůli které musel vynechat zápasy reprezentace s Dánskem a Finskem. "Bylo to nepříjemné, protože jsem se připravoval s klukama, jenže těsně před odletem do Dánska jsem onemocněl a musel zůstat doma. Zase jsem si ale poležel a snad ušetřil nějaké síly do další části sezony," hledal pozitivní dopad nemoci. Nyní už je ale v pořádku. "Léky jsem dobral, ve středu začal naplno trénovat, takže v sobotu na utkání už budu připravený," dodal Limberský.

Autor: ČTK