130 let

Guélor Kanga se snaží umlčet fanoušky Sparty po spršce nadávek. | foto: ČTK

Idioti z Letné. Fanoušci Sparty na Kangu po gólu bučeli a pak jej zlili pivem

Sport
  •   11:00
JABLONEC NAD NISOU - V 53. minutě nedělního zápasu v Jablonci otevřel Guélor Kanga parádním gólem skóre a pak se rozběhl přes celou délku hřiště k sektoru fanoušků Sparty, aby s nimi mohl branku oslavit. Z kotle sparťanů se však gabonskému záložníkovi dostalo jen nadávek a bučení, tedy tradiční pozdrav hráčům tmavé pleti. To však nebylo vše. Fanoušci Sparty si i přes výhru 2:1 na Kangu po zápase počkali, aby na něj při vstupu do autobusu mohli házet kelímky s pivem.

Takhle slabou Spartu nepamatuju. Že jsme nevyhráli, je naše obrovská chyba, říká Masopust

„Kanga ven, Kanga ven!“ ozývalo se jabloneckou Střelnicí téměř po celý zápas. Fanoušci Sparty si totiž našli v 27letém Gaboňanovi obětního beránka za to, že Letenští ve čtvrtek podlehli v Evropské lize 0:2 srbské Subotici.

Přitom Kanga, jemuž fanoušci vyčítají při zápasech aroganci ke spoluhráčům a letargii, ranou z dálky zajistil Spartě nejen výhru v Jablonci, ale i v úvodním ligovém kole s Opavou.

Tvrdé jádro si na něj však kvůli prohře se Suboticí zasedlo a je pro něj nepřítelem Sparty číslo jedna, což mu dalo poznat už v Novém Sadu, kde Sparta svůj zápas se srbským klubem sehrála.

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný se raduje z vítězství v Jablonci.
Zklamaný Martin Frýdek.

V Jablonci se však z pouhé kritiky stala čirá nenávist.

Tradiční skandování Hu-hu-hu! na hráče tmavé pleti je bohužel na našich stadionech koloritem. 

Ale aby někdo lil na hráče svého klubu pivo po zápase, v němž jeho klub vyhraje a navíc k tomu zmíněný hráč přispěje parádním gólem, to už u příznivců Sparty zavání idiocií.

Autor: Jaroslav Šindelář