130 let
Robin Van Persie

Robin Van Persie | foto: Reuters

Strach o hvězdy: Van Persieho srazil kitesurfař, Neymar špatně došlápl

Sport
  •   19:11
RIO DE JANEIRO - Kapitán nizozemských fotbalistů Robin Van Persie má před startem mistrovství světa pořádnou smůlu. Nejen že ho trápí zdravotní problémy, ale dnes mu málem další zranění způsobil nepozorný kitesurfař na pláži Ipanema v Riu de Janeiro, kde se Oranjes procházeli. Kromě Van Persieho se do srážky zapletl i obránce Daryl Janmaat.

Tým pod vedením trenéra Louise Van Gaala si vyšel na relaxační vycházku, když jeden z místních surfařů nezvládl svůj padák (kite), vznesl se nad pláž a dopadl na hvězdné fotbalisty.

Kromě oděrků se však nikomu nic nestalo.

"Málem jsem dostal tím kitem do hlavy. Byl jsem v šoku," prohlásil Janmaat pro televizi NOS. Podle vedení reprezentace jsou všichni hráči v pořádku.

Kitesurfing je sport spočívající v jízdě po vodě na speciálním prkně za využití tažného draka (kite) připomínajícího padák.

Brazilce vyděsil Neymarův kotník

Chtěl zablokovat přihrávku, ale špatně došlápl a pravý kotník se mu na trávníku nepřirozeně prohnul. Neymar, největší hvězda fotbalové Brazílie, se sesul k zemi a chvíli zůstal ležet. Při nevinné akci na posledním tréninku fanouškům domácí reprezentace zatrnulo.

Mistrovství světa začne ve čtvrtek, v zahajovacím zápase domácí Brazílie vyzve Chorvatsko. Pokud by si Neymar poškodil vazy v kotníku, byl by to pro reprezentaci pořadatelské země problém.

Když se po krátkém ošetření postavil na nohy a pokračoval v přípravě, Brazilcům se jistě ulevilo.

zdroj: www.youtube.com

"Každý ví, že Neymar je rozdílový hráč. Je to naše hvězda," řekl útočník Fred. "Je to mimořádný fotbalista. Celý svět ho sleduje, soupeři mu věnují mimořádnou pozornost."

Mimořádná pozornost bude věnována právě zahajovacímu zápasu. "Nastává chvíle pravdy," řekl pravý obránce Dani Alvés.

"Nejde jen o tři body, ale také o to, jakou zprávu naším výkonem vyšleme soupeřům," poznamenal Alvés v rozhovoru s reportéry.

"Myslím si, že zahajovací zápas je vedle finále ten nejdůležitější," dodal Alvés.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz