130 let

Obránce Manchesteru United Victor Lindelof v debatě s trenérem Olem Gunnarem Solskjaerem. | foto: Reuters

Liverpool nebo Bayern? Až United si pro mě přišli, směje se Solskjaer

Sport
  •   8:22aktualizováno  10:15
Manchester / Praha - První domácí zápas na Old Trafford nový kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer zvládl. Jeho svěřenci dokázali porazit Huddersfield 3:1 a norský kouč tak zvítězil i ve druhém utkání na lavičce Rudých ďáblů.

„Vůbec nám výměna v United naši práci neulehčuje. Osobně nemám tyhle zápasy s novými trenéry rád, viděli jsme to minule,“ vzpomněl před zápasem trenér hostů David Wagner střetnutí se Southamptonem, jenž také vyměnil trenéra, a Wagnerovu družinu zdolal 3:1.

A dopadlo to stejně jako minule. Ostatně kdo jiný by měl probudit United, než právě Ole Gunnar Solskjaer. Také se mu přezdívalo Supernáhradník, protože když ještě hrál za Rudé ďábly, strávil hodně času na střídačce, ale přesto dával jako žolík neskutečně důležité branky.

Jako třeba ve finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov v sezoně 1998/1999. Solskjaer byl oním zlatým hochem, který v poslední minutě nastavení rozhodl o vítězství 2:1. Nyní všichni příznivci doufají, že podobně zlatý efekt bude mít i na lavičce United, kteří v poslední letech strádají vedle úspěšnějších Citizens.

Ole Gunnar Solskjaer je oblíbencem fanoušků United.
Ole Gunnar Solskjaer slaví po zápase s Huddersfieldem.

Navíc norský trenér se nechce zatěžovat minulostí svého předchůdce. Začal opět nasazovat Paula Pogbu, nejdražší posilu v historii klubu, a ten se mu za to odvděčuje zvýšenou efektivitou. Proti Huddersfieldu dal dva góly, v zápase s Cardiffem přihrál na dvě branky.

Nechybělo ale málo, a Mourinha vůbec nemusel střídat zrovna Solskjaer. Kouč Molde, kterému vedení norského klubu pozastavilo smlouvu, aby se mohl věnovat milovaným United, byl v hledáčku řady evropských velkoklubů.

„No, sledovali mě,“ přiznává pětačtyřicetiletý Nor. „Slyšel jsem něco o zájmu Liverpoolu, Bayernu nebo PSV Eindhoven, dokonce jsem mluvil s některými italskými kluby. Ale nikdy jsem nedostal nabídku do té doby, než si pro mě přišli United,“ usmívá se Solskjaer.

Autor: Lidovky.cz