130 let

Trenér City Pep Guardiola před úterní semifinálovou odvetou Ligy mistrů s Paris Saint-Germain nechal celý zápas na lavičce odpočívat řadu opor včetně De Bruyneho nebo Mahrize, kteří se gólově podíleli na středečním vítězství 2:1 ve francouzské metropoli. | foto: ČTK

Manchester City porazil Crystal Palace 2:0 a v neděli může oslavit titul

Sport
  •   15:38aktualizováno  20:33
Londýn - Fotbalisté Manchesteru City zvítězili ve 34. kole anglické ligy na hřišti Crystal Palace 2:0 a neúplnou tabulku vedou o 13 bodů před městským rivalem United. Pokud „Rudí ďáblové“ v neděli doma podlehnou obhájci titulu Liverpoolu, ovládnou „Citizens“ Premier League potřetí za poslední čtyři sezony.

Úvodní semifinále Ligy mistrů vyhráli fotbalisté Manchester City, Pařížani museli konec zápasu dohrát bez Gueyeho

Chelsea si v londýnském derby poradila s Fulhamem 2:0 a upevnila si čtvrtou příčku znamenající účast v Lize mistrů. Obě branky vstřelil Kai Havertz. „Blues“ ve středu čeká na Stamford Bridge semifinálová odveta Ligy mistrů s Realem Madrid, na jehož hřišti skončil úvodní zápas 1:1. Fulham nevyhrál šesté kolo po sobě a po jediné sezoně mezi elitou je blízko návratu do druhé ligy. Na první nesestupovou pozici ztrácí devět bodů, Newcastle i Burnley ale mají zápas k dobru.

Trenér City Pep Guardiola před úterní semifinálovou odvetou Ligy mistrů s Paris Saint-Germain nechal celý zápas na lavičce odpočívat řadu opor včetně De Bruyneho nebo Mahrize, kteří se gólově podíleli na středečním vítězství 2:1 ve francouzské metropoli. „Po Lize mistrů je to pokaždé náročné, ale hráči, kteří v Paříži nehráli, dostali dnes šanci a chopili se toho dokonale,“ řekl Guardiola pro BT Sport.

Pokud „Rudí ďáblové“ v neděli doma podlehnou obhájci titulu Liverpoolu,...
Fotbalisté Manchesteru City zvítězili ve 34. kole anglické ligy na hřišti...

Manchester rozhodl o triumfu nad londýnským celkem v rozmezí 57. až 59. minuty, kdy se trefili Agüero a Torres. City vyhráli od prosince 19. soutěžní venkovní zápas, čímž vylepšili anglický rekord. Crystal Palace nezvítězil ve čtvrtém kole po sobě a zůstal třináctý.

„Podívám se (na utkání United - Liverpool), ale jsem zaneprázdněný. Co se stane, stane se. Nejdůležitější je, že nepotřebujeme (prohru United), abychom se stali mistry. Máme to ve vlastních rukách. K titulu nám ve zbylých čtyřech utkáních stačí dva body,“ uvedl na tiskové konferenci Guardiola, jehož svěřenci v 288 soutěžních duelech pod jeho vedením vstřelili 700 branek.

Brighton porazil Leeds 2:0 a naplno bodoval po čtyřech kolech. V prvním poločase se z penalty prosadil Gross, po změně stran přidal pojistku Welbeck.

Autor: ČTK