• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Jeden z pokusů Sparty.

Jeden z pokusů Sparty. | foto: ČTK

Nežli fandit Slavii, to radši skončit až třetí

Sport
  •   20:18
PRAHA - Nedělní sportovní večer v České televizi byl prostě úchvatný. Ačkoliv mé oblíbené mužstvo prohrálo 1:2, předvádělo po celý zápas neuvěřitelnou bojovnost, odhodlání a v závěru se nenechalo rozhodit ani drobnými potyčkami. Občas jen milimetry chyběly k tomu, aby tento úžasný tým zvrátil osud zápasu ve svůj prospěch a přiblížil se vysněnému titulu.

Hoši, bravo! Přestože jste prohráli, nechali jste na hřišti vše, máte respekt a zůstáváte hrdinové! Bohužel před závěrem tohoto strhujícího finále hokejek mezi Ruskem a Kanadou musel člověk přetrpět i další sparťanský megatrapas ve Zlíně. Kdyby se o Pepíkově souboru dalo napsat alespoň to, co o hráčích s javorovým listem na prsou...

Jenže o zlínské ostudě se ani psát nechce. Snad jen: Podělali jste si vše sami, kašpaři. Jděte se vycpat! S principálem Pepíkem v první řadě! Titul jste definitivně darovali na jaře nebohým slátancům, v čele s jejich nedělním nejlepším hráčem Jechem. V ohrožení je nyní i druhá příčka. Pokud by ale k jejímu dosažení bylo v posledním kole nutné fandit Slavii proti Liberci, tak ať radši skončíte třetí! Fandit budeme i v Poháru UEFA. 

Sportovní pisálci by zase možná měli rozpitvat, proč i mladé kluky učí zdržovat a simulovat. A zda je v pořádku, když je k tomu navádí i gólman (ještě) prvoligového týmu.

Autor (31) je namyšleným sparťanem a vždy jím bude.

Autor: Petr Kolář