130 let

Cristiano Ronaldo sklonil hlavu a finančnímu úřadu ve Španělsku zaplatí. | foto: Reuters

Ronaldo se přiznal k daňovým únikům a dluh ve výši 384 milionů chce uhradit

Sport
  •   12:15
MADRID - Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo z Realu Madrid se podle deníku El Mundo přiznal k daňovým únikům a je připraven španělským úřadům dlužnou částku uhradit. Portugalský útočník, který by měl zaplatit téměř 15 milionů eur (384 milionů korun), se chce vyhnout případnému trestu.

Buffon po 17 letech opustí Juventus. Bude chytat v jiném klubu

Třiatřicetiletý Ronaldo čelí obvinění, že v letech 2011 až 2014 se vyhýbal placení daní z osobnostních práv, za což mu hrozí trest až na tři a půl roku a pokuta minimálně 28 milionů eur. 

Pětinásobný vítěz Zlatého míče původně provinění odmítal s tím, že jen využil možnosti, kterou během jeho předchozího působení v Manchesteru United považovaly britské úřady za „legální a legitimní“.

Problémy s daněmi ve Španělsku řešil i Ronaldův rival Lionel Messi z Barcelony, který byl loni za úniky ve výši 4,1 milionu eur odsouzen k trestu 21 měsíců. 

Cristiano Ronaldo se svým pátým Zlatým míčem.
Juventus vs. Real Madrid: Ronaldo děkuje tribunám.

Podle zákonů však za mříže nemusí, protože šlo o jeho první konflikt se zákonem, nenásilný trestný čin a trest byl nižší než dva roky. Soud mu místo vězení vyměřil pokutu čtvrt milionu eur.

Autor: ČTK