130 let
Vladimír Šmicer.

Vladimír Šmicer. | foto: ČTK

Rozhovor

Šmicer: Drulákovi se omluvím za celý tým

Sport
  •   13:19
PRAHA - Po divokých oslavách českých reprezentantů na personální změny uvnitř týmu nedošlo. Výkonný výbor udělil hráčům, trenérům a členům realizačního týmu pokutu ve výši dvou milionů korun. "Hráči si později uvědomili, že udělali chybu," přiznal manažer národního týmu Vladimír Šmicer.

Jak probíhalo vaše vystoupení před výkonným výborem?
Popsal jsem, co se po utkání stalo, i když o tom všichni vědí. Byla chyba, že skandovali vulgární věci, to jsme odsoudili hned druhý den. Za poškozené obleky jsme se omluvili našemu partnerovi a hráči si je sami zaplatí.

Jak jste vnímal omluvu kapitána Rosického?
Hráči si později uvědomili, že podlehli euforii a emocím. Vulgární věci na veřejnost nepatří. Ty nikdo nepodporuje. Proto jsme se proti Radku Drulákovi ozvali. V jeho kritice byla jedna věta, která byla za hranou.

VÍCE ZDE:

Jak reagoval nový předseda asociace Miroslav Pelta?
Výkonný výbor si mě vyslechl, ale u dalšího jednání jsem už nebyl.

Ptali se vás, jestli šlo fotbalisty zkrotit?
Také to tam padlo. Ale stále opakuji, v té chvíli tomu šlo těžko zabránit. Zrovna jsem se na letišti odbavoval. Kluci ale určitě opilí nebyli. Byla to euforie z postupu. Jenže dnes všichni mají kamery a foťáky...

Bál jste se o svou pozici?
Já jsem hlavně rád, že jsme postoupili na mistrovství Evropy. Jsem pyšný na to, co jsme zvládli - splnit úkol, ačkoliv to nebylo jednoduché. Pořád se hledalo ideální složení týmu, které se nakonec našlo. Baráž proti Černé Hoře zvládly opory a mladí se k nim přidali. Bohužel mě mrzí, že to kazí epizoda s tím Radkem Drulákem. Během kariéry jsem slavil hodně titulů a pohárů, ale nikdy takovým způsobem. Asi je to jiná generace...

Už jste mluvil s Radkem Drulákem osobně?
Ještě ne. Ale plánuji, že mu zavolám a omluvím se za celý tým. Určitě se nesluší, abychom na veřejnosti něco takového křičeli. Překrývá to úspěch z toho, že jsme postoupili. Mrzí mě, že se vše zkazilo a otočilo se proti nám. Nedivím se tomu, že jsme si to zkazili i u veřejnosti.

Lze získat důvěru fanoušků zpátky?
Dá se dělat hodně věcí. Na Euru byli fanoušci vždy naším dvanáctým hráčem a organizátoři byli vždycky rádi, že se český tým dostal až na závěrečný turnaj. Naši fanoušci jsou bezproblémoví, i když toho hodně vypijí. Máme dost času, abychom se dali dohromady a jeli na šampionát jako jeden tým.

Autor: Petr Adam