130 let

Jablonec slaví gól do sítě Bohemians 1905. | foto: ČTK

Aktualizujeme

Souboj zelených pro Jablonec. Dohrávku zvládli lépe Severočeši, Bohemians přehráli 2:1

Sport
  •   18:58aktualizováno  19:16
Jablonec nad Nisou - Jablonečtí fotbalisté zvládli dohrávku 9. ligového kola s Bohemians a a po vítězství 2:1 se dotáhli na třetí místo ligové tabulky, kde mají nyní stejnou bilanci jako Sigma Olomouc.

O výhře Jablonce rozhodly parádní góly Hrubého s Kubistou. V závěru skóre jen korigoval hostující Novák.Utkání se mělo původně hrát 29. listopadu, vzhledem ke koronaviru v týmu Bohemians ale bylo odloženo. Na zápasy kvůli trvajícím opatřením proti covidu-19 nadále nemohou diváci.

Jablonec začal aktivněji a po 20 minutách otevřel skóre. Pilařovu střelu zpoza vápna zastavil rukou Köstl a následný přímý kop těsně za šestnáctkou proměnil přesnou střelou k tyči Hrubý. Domácí záložník si připsal patnáctý gól v české lize.

Odpovědět mohl nejaktivnější hráč Bohemians Vaníček. V 28. minutě napřáhl za vápnem a o kousek minul vzdálenější tyč. Krátce nato musel střídat autor branky Hrubý, jemuž se zřejmě udělalo nevolno. Chvíli před pauzou se protáhl až k další střele Vaníček a tentokrát těsně minul druhou tyč.

Jablonec slaví gól do sítě Bohemians 1905.
Utkání 10. kola první fotbalové ligy: Fastav Zlín - FK Jablonec, 4. prosince...

Po změně stran hosté přidali a více drželi míč, k velkým šancím to ale nevedlo. Domácí se vymanili z tlaku po dvojitém střídání v 64. minutě a krátce nato zvýšili. Doležal přihrál Kubistovi a ten se povedenou ranou zhruba z 20 metrů trefil k tyči. V lize skóroval poprvé od února.

Bohemians nerezignovali a ještě dokázali zdramatizovat závěr. Necid přihrál v 86. minutě střídajícímu Novákovi, který z úhlu prostřelil Hanuše. Osmnáctiletý záložník dal svůj první ligový gól. Na vyrovnání už ale hosté nedosáhli. Pošesté za sebou tak ve vzájemném ligovém duelu zvítězil domácí tým.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)

Branky: 21. R. Hrubý, 68. Kubista - 86. Novák. Rozhodčí: Ardeleanu - Caletka, Kotalík - Franěk (video). ŽK: Považanec, Kubista, Schranz, Krob - Hronek, Köstl, Vondra, Ljovin, Klusáček (trenér), Brabec (asistent trenéra). Bez diváků.

Sestavy: Jablonec: Hanuš - Haitl, Martinec, Zelený, Krob - Považanec (82. Hübschman) - Pleštil (64. Ladra), R. Hrubý (30. Doležal), Kubista, Pilař (64. Jovovič) - Schranz (82. Čvančara). Trenér: Rada.
Bohemians: Kouba - Schumacher (80. Vacek), Hůlka, Köstl, Vondra - Ljovin (80. Novák), Květ - Hašek (57. Nečas), Hronek (57. Keita), Vaníček (80. Osmančík) - Necid. Trenér: Klusáček.

Autor: Lidovky.cz