130 let

Tomáš Řepka | foto: MAFRA

Řepka dostal 9 měsíců vězení, porušil pravidla podmínek za řízení v opilosti

Sport
  •   15:03aktualizováno  15:17
Praha - Soud v úterý přeměnil bývalému fotbalovému reprezentantovi Tomáši Řepkovi původní podmíněný trest za dvojí řízení v opilosti na devět měsíců vězení. Uvedl to server iDNES.cz s tím, že Řepka se ve zkušební době podmínky neosvědčil, protože jednak neplatil alimenty, jednak poškodil bývalou manželku podáním smyšlených erotických inzerátů. Úterní rozhodnutí není pravomocné, fotbalista proti němu podal stížnost.

Řepka dostal na sklonku roku 2015 tříměsíční podmínku a zákaz řízení na 18 měsíců, protože sedl za volant opilý. Zákaz řízení ale nedodržel a usedl do auta znovu, a to opět pod vlivem alkoholu. Za maření výkonu úředního rozhodnutí pak dostal půlroční podmíněný trest s dvouletou zkušební dobou, roční zákaz řízení a peněžitý trest 90 000 korun.

Tříměsíční a šestiměsíční podmínka se nyní Řepkovy sečetly a Okresní soud Praha-západ je přeměnil na nepodmíněné odnětí svobody.

Tomáš Řepka v budově soudu.
Kateřina Kristelová a Tomáš Řepka dostali pravomocné tresty.

Řepka navíc dostal před dvěma týdny souhrnný trest 15 měsíců vězení za zpronevěru auta a zmíněné smyšlené inzeráty. Ani tento verdikt zatím není pravomocný.

Bývalý obránce Ostravy, Sparty, West Hamu a Fiorentiny čelí v současné době ještě dvěma dalším stíháním za neplacení výživného. První případ začal minulý týden projednávat brněnský městský soud, druhou obžalobu bude od 12. března řešit Obvodní soud pro Prahu 6.

Největší prohřešky Tomáše Řepky

Září 2007 - V nastaveném čase ligového zápasu v Teplicích byl Řepka po hádce s rozhodčími a potyčce s domácím pořadatelem vyloučen. Při odchodu ze hřiště vztekle praštil do kamery České televize. Disciplinární komise ho potrestala zastavením činnosti na sedm soutěžních utkání a zákazem výkonu funkce kapitána na 15 měsíců, od Sparty dostal pokutu 150 000 korun.

Květen 2008 - V druhé minutě ligového utkání proti Brnu byl Řepka vyloučen poté, co praštil míčem do obličeje protihráče Aleše Bestu, který chtěl házet aut. Obdržel trest na dva zápasy nepodmíněně a od Sparty pokutu 200 000 korun.

Červenec 2010 - V ligovém zápase proti Slovácku plivl Řepka na Ladislava Volešáka, který jej krátce předtím fauloval. Toho si všiml delegát zápasu, incident zachytily i televizní kamery. Disciplinární komise Řepkovi udělila třízápasový trest a do konce roku mu byl zastaven výkon funkce kapitána.

Prosinec 2011 - Při odchodu ze Sparty, která s ním rozvázala kontrakt, si jako klubový pokladník odnesl týmovou pokladnu, v níž mělo být několik set tisíc korun. Řepka to popřel.

Říjen 2012 - V závěru ligového zápasu v Jablonci Řepka protestoval proti nařízené penaltě tak vehementně, že byl vyloučen. Od českobudějovického klubu dostal pokutu a byl vyřazen z kádru, disciplinárka mu udělila trest na čtyři utkání. Vedení klubu se s ním následně dohodlo na rozvázání smlouvy, Řepka se proti tomu později odvolal k arbitráži.

Září 2015 - Řepku policisté přistihli při řízení pod vlivem alkoholu, naměřili mu 1,39 promile. Soud ho potrestal tříměsíční podmínkou a zákazem řízení na rok a půl.

Leden 2016 - V době, kdy měl zákaz řízení, Řepka znovu řídil opilý. Soud mu vyměřil půlroční podmínku, roční zákaz řízení a pokutu 90.000 korun.

Květen 2018 - Soud udělil Řepkovi 180 hodin obecně prospěšných prací za zanedbání povinné výživy. Kvůli neplacení výživného na syna rovněž přišel o řidičský průkaz. Přitížily mu i dřívější soudní kauzy, kdy byl dvakrát odsouzen k podmínečnému trestu za řízení v opilosti.

Srpen 2018 - Řepka byl odsouzen k půlročnímu vězení za internetové útoky na bývalou manželku Vlaďku Erbovou, jejímž jménem nabízel sexuální služby, čímž se dopustil poškození cizích práv. Odvolací krajský soud v listopadu trest změnil na 300 hodin obecně prospěšných prací.

Únor 2019 - Soud poslal 7. února Řepku na 15 měsíců do vězení za zpronevěru a poškození cizích práv. Podle obžaloby prodal v prosinci 2016 své známé za 1,2 milionu korun mercedes, který v té době nevlastnil. Souhrnný trest zahrnuje i jeho internetové útoky na bývalou manželku. Řepka i žalobce se odvolali.

Únor 2019 - Okresní soud pro Prahu-západ Řepkovi přeměnil podmíněné tresty za řízení v opilosti na devět měsíců vězení, protože se ve zkušební době neosvědčil. Řepka podal proti rozhodnutí stížnost.

Autor: ČTK