130 let

Zklamaný Guélor Kanga | foto: Michal Šula, MAFRA

Sparta byla jasně lepší, měli jsme štěstí, přiznává srbský tisk

Sport
  •   11:45
BĚLEHRAD - Slovy o historickém úspěchu a velkém překvapení na úkor českého týmu hodnotí srbský tisk čtvrteční porážku Spartaku Subotica na hřišti pražské Sparty 1:2, která týmu z Vojvodiny díky domácímu vítězství 2:0 zaručila postup do dalšího předkola Evropské ligy.

Zmar na Letné. Sparta vypadla, kapitán Šural byl vyloučen, fanoušci vtrhli na trávník

Bělehradská média ale jednotně uznala, že Sparta byla prakticky po celé utkání lepším mužstvem a srbskému celku pomohla vedle srdnatého výkonu hráčů i velká dávka štěstí.

„Kdo by teď chtěl Subotičanům zakázat sen o Evropě?“ ptá se sportovní server nejčtenějšího srbského deníku Blic, podle kterého hráči v modro-bílých dresech hráli statečně a obětavě a i bez velké pozornosti veřejnosti ukázali neuvěřitelnou sílu. 

„Nic přitom na začátku neukazovalo na to, že Subotica vyřadí tým z Prahy,“ napsal web a připomněl zejména vydřenou domácí remízu 1:1 v úvodním zápase prvního předkola Evropské ligy proti severoirskému Coleraine.

Dejan Kerkez v souboji s Benjaminem Tettehem.

„Nyní mohou (Subotičané) doufat, že jejich evropský sen bude pokračovat a ve třetím kole vyřadí i Bröndby Kodaň - tým, který je podobně jako Sparta velký favorit,“ uvedl Blic.rs, podle kterého statečný tým trenéra Vladimira Gačinoviče dotáhl do konce velkou fotbalovou senzaci.

O senzaci píše i portál B92.net, který přiznal, že Sparta byla po celé utkání mnohem lepším mužstvem a Subotica postoupila i díky štěstí. „Utkání začalo podle očekávání velkou ofenzivou domácích, ale nikdo nepředpokládal, že bude tak jasná,“ píše server. 

„Výkon Gačinovičových svěřenců je nutné vyzdvihnout tím víc, že v závěru hrál v oslabení, když Milan Marčič nezaslouženě dostal druhou žlutou kartu,“ uvedl web.

„Velký den pro srbský fotbal,“ napsal Sportske.net a také upozornil na to, že Sparta byla zejména v prvním poločase daleko lepší a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí první gól. 

Zklamaný Martin Frýdek
Zklamání v očích sparťanů

„Spartak postoupil po velkém boji. Bravo, Subotičané!“ uvedl server a postup nazval největším vítězstvím v historii klubu ze severu Srbska.

Dominance Sparty neunikla ani státní televizi RTS. „Prvních dvacet minut bylo pro Spartak pekelných. Domácí útočili ze všech stran a třáslo se břevno i tyče, brankář Perič ukázal několik mistrovských zásahů,“ píše portál televize, podle kterého Spartak odjížděl do Prahy s cílem dokázat proti absolutnímu favoritovi zázrak. A to se i podařilo.

„Subotičtí Holubi triumfálně přeletěli nad českou metropolí,“ napsal list Dnevnik z Nového Sadu, podle něhož dosáhli fotbalisté Spartaku velikého úspěchu. „Neočekávaného, neskutečného - a o to sladšího,“ raduje se lokální list z Vojvodiny.

Autor: ČTK