130 let

Zápas mezi Zlínem a Ostravou byl na 20 minut přerušen kvůli řadění hostujících fanoušků. | foto: ČTK

Ve Zlíně řádili ostravští chuligáni. Na hřiště házeli sedačky a dýmovnice

Sport
  •   18:36aktualizováno  20:07
ZLÍN/PRAHA - Příznivci fotbalového Baníku znovu potvrdili svoji výbušnou pověst. Během utkání 4. kola fotbalové ligy ve Zlíně (2:0) zasypali část hrací plochy sedačkami a dýmovnicemi. Pořádek v hostujícím sektoru musela zjednat až policie. Kvůli výtržnostem byl duel na dvacet minut přerušen.

Fanoušci Ostravy, kterých přijelo na půdu ligového nováčka ze Zlína několik stovek, začali ve druhém poločase lomcovat s ochranným plotem ve svém sektoru za brankou, následně demolovali zařízení stadionu a na trávník házeli různé předměty včetně sedaček a dýmovnic.

Hlavní rozhodčí kvůli tomu zápas přerušil a zhruba dvacet minut se nehrálo. Policistům se nakonec podařilo vyhnat rozzuřené fanoušky pryč z předních řad jejich sektoru. Zasahovat museli i hasiči.

Výtržnosti odstartoval zákrok zlínského gólmana Tomáše Holého, jenž udeřil pěstí ostravského soupeře a sudí mu nesprávně udělil pouze žlutou kartu.

Podle zlínské policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové byli už před utkáním zadrženi dva fanoušci, kteří se dostali do konfliktu s policií a další čtyři agresivní příznivce ostravského klubu policisté převezli na stanici v průběhu utkání. „Ale nikdo zatím nebyl obviněn,“ řekla agentuře ČTK.

Zápas mezi Zlínem a Ostravou byl na 20 minut přerušen kvůli řadění hostujících...
Zápas mezi Zlínem a Ostravou byl na 20 minut přerušen kvůli řadění hostujících...

Ostravští chuligáni patří v české lize k nejproblémovějším. Loni v březnu řádili spolu s příznivci Sparty během vzájemného utkání na Bazalech, těžkooděnci jich tehdy několik zatkli.

Šéfové českého fotbalu chtěli po šíleném zápase zavést povinnou registraci fanoušků, z té ale nakonec sešlo. Od příští sezony však musí všechny kluby na své tribuny povinně nainstalovat bezpečnostní kamery kvůli případné identifikaci výtržníků.

Autor: lso