130 let
Sparta - Teplice (Brabec brání soupeře).

Sparta - Teplice (Brabec brání soupeře). | foto: ČTK

Zklamaný Brabec si sypal popel na hlavu: Góly jdou jasně na mě

Sport
  •   11:38
PRAHA - Stoper Erich Brabec má po téměř ročním působení ve fotbalové Spartě za sebou patrně nejnepovedenější zápas. V sobotním ligovém utkání s Teplicemi, které domácí šampioni prohráli 0:2, se ocitl u obou gólů. Nejprve významně pomohla míči do sítě jeho teč, podruhé neuhlídal autora obou branek Aidina Mahmutoviče.

Třiatřicetiletý Brabec se po utkání neschovával za fráze či spoluhráče, svůj výrazný podíl na porážce bez okolků přiznal. "Z výsledku jsem ohromně zklamaný a samozřejmě je jasné, že jsem měl podíl na obou gólech. Ten první ale byl trochu smolný - střela soupeře mi vyšla zrovna do kroku a já špičkou změnil její směr, aniž bych chtěl," popsal situaci před prvním gólovým momentem.

Po pauze pak neuhlídal v šestnáctce hlavičkujícího Mahmutoviče a vše vyvrcholilo jeho žlutou kartou na polovině soupeře. "Chtěl jsem se uvolnit a vystřelit, jenže jsem si dal míč už příliš daleko a faulu nešlo předejít. Moje chyba, oprávněné napomínání," sypal si dál popel na hlavu Brabec.

Ačkoliv byl podepsán pod oběma góly, jediným viníkem čtvrté porážky v ligové sezoně nebyl. Nedařilo se především záložní řadě. "Teplice hrály ze zabezpečené obrany a náš pomalý postupný přechod na ně neplatil. Do šancí jsme se vůbec nedostávali a pokazili tu vydřenou výhru z Olomouce," litoval po zápase.

Sparta po sobotě ztrácí na vedoucí Plzeň devět bodů, která má navíc zápas k dobru. Brabec se ale nechce narůstajícím odstupem lídra stresovat. "Plzeň má velký náskok, dělá dlouhou sérii a my nejsme slepí, abychom to nezaznamenali. Jenže abychom s tím něco udělali, musíme se dívat opravdu jen na sebe a snažit se vyhrávat. Na každého jednou přijde krize a my se musíme vrátit na vítěznou vlnu," řekl Brabec s optimismem.

Přes prohry v Sokolově v Ondrášovka Cupu a nyní s Teplicemi věří, že se jeho tým vzpamatuje už před čtvrtečním duelem s Lausanne v Evropské lize. "Jsou to naprosto odlišné soutěže, jiný způsob fotbalu, a proto věřím, že se nám znovu bude dařit. Taky samozřejmě věřím, že to podobně budou brát lidi a i přes dnešní zklamání jich přijde dost, abychom měli podporu v tak důležitém duelu," vyzval fanoušky, aby dorazili na Letnou i ve čtvrtek.

Autor: ČTK