130 let
Hokej - ilustrační foto.

Hokej - ilustrační foto. | foto: Reuters

27 sérií nájezdů. V německé lize byl překonán bláznivý rekord

Sport
  •   8:30
Memmingen/PRAHA - V Německu byl o víkendu překonán šílený hokejový rekord. Utkání nejvyšší ženské hokejové ligy mezi týmy Memmingen Indians a EC Bergkame dospělo za nerozhodného stavu 3:3 do samostatných nájezdů, v nichž vítěze určila až 27 série! Triumf slavili domácí.

„Na lavičce jsme všichni byli nervózní, protože jsme chtěli zvítězit. Když jsem jela svůj nájezd, věděla jsem, že chci zápas ukončit. Zakončila jsem spontánně a vyšlo to,“ vysvětlovala autorka rozhodující branky Julia Seitzová pro Eishockey News.

Před poslední sérií se prosadily pouze tři hráčky. Seitzová byla ve 27. kole čtvrtou úspěšnou a nikdo z tábora soupeřek už na její zásah neodpověděl.

„Bylo skvělé zjistit, že máme rekord. Je to také dobře pro propagaci ženského hokeje,“ dodala 21letá útočnice.

Dosavadní rekord v počtu nájezdů dosud náležil také Německu, konkrétně mužskému utkání mezi Straubingem a Mnichovem (5:4), kde se v listopadu roku 2010 jelo 21 sérií, tedy 42 nájezdů.

Rekord v NHL stanovila Malíkova finta

V zámoří byla nejdelší dovedností disciplína k vidění v prosinci 2014, kdy se Florida tehdy ještě bez Jaromíra Jágra v sestavě „tahala“ s Washingtonem až do 20. série, v nichž nakonec uspěli Panthers.

Byl to zároveň duel, v němž se poprvé v historii NHL protočili v nájezdech všichni hráči. Pravidla soutěže totiž zakazují, aby jel jeden hokejista vícekrát.

Dlouho byl však ve slavné lize rekordní duel mezi New Yorkem Rangers a Washingtonem z roku 2005.

Bitvu tehdy v 15. sérii nájezdů rozhodl český obránce v barvách Rangers Marek Malík, jenž gólmana Olafa Kölziga vymíchal úžasným blafákem s holí propletenou mezi nohama.

Připomeňte si legendární nájezd Romana Malíka

Autor: lso