130 let

Slavný hokejista Anaheimu Ducks Teemu Selänne | foto: ČTK

Čeká mě další velké rozhodnutí, řekl ke své budoucnosti Selänne

Sport
  •   14:31
ANAHEIM (USA) - Finský útočník Teemu Selänne z Anaheimu bude přes léto řešit tradiční otázku posledních let. Dvaačtyřicetiletý hokejový veterán přemýšlí, zda opět o další rok prodlouží aktivní kariéru, či zda pověsí brusle na hřebík. Selänne čelil otázkám na budoucnost za velkého zájmu médií po porážce s Detroitem 2:3 v rozhodujícím sedmém utkání série 1. kola play off NHL, která znamenala pro Ducks konec sezony.

"Nemám na to žádné odpovědi," řekla jedna z největších postav historie finského hokeje.Selänne přiznal, že pod dojmem zklamání z vyřazení se mu ani něco podobného zatím nechce řešit. "Teď není ten správný čas, kdy nad tím chci nějak víc přemýšlet. Samozřejmě, že půjde znovu o velké rozhodnutí," uvedl Selänne, jemuž vyprší současný kontrakt 1. července a i posledních pět let uzavíral vždy jen smlouvy na jeden rok.

O dva dny později oslaví "Finský blesk" třiačtyřicetiny, ale v sezoně dokázal, že dokáže být stále platným členem týmu. V 46 zápasech základní části si připsal 24 bodů za 12 gólů a stejný počet asistencí, v sedmi duelech play off přidal tři body (1+2). "Musím si vzít nějaký čas (na rozmyšlenou), vyčistit si hlavu a pak teprve přemýšlet o tom, co bude mým dalším krokem. Už opravdu hrát nemusím, ale je v tom tolik zábavy," prohlásil Selänne, držitel Stanley Cupu s Anaheimem z roku 2007, stříbra a dvou bronzů z olympijských her.

"Je tu s námi už celkem dlouhou dobu a pro mě od prvního dne, co jsem tady. Je velkou inspirací a věřme, že to nebyl jeho poslední zápas," řekl útočník Kačerů Corey Perry. Selänne má na kontě 1387 zápasů v základní části NHL, v nichž si připsal 1430 bodů za 675 branek a 755 finálních přihrávek. V play off čítá jeho bilance 117 zápasů a 82 bodů (42+40).

Autor: ČTK