130 let

Čtvrtý zápas finále hokejové extraligy proti Liberci sledovali fanoušci Komety 19. dubna na Zelném trhu v Brně. | foto: ČTK

Nejprve sníh, pak šampaňské. 5500 fanoušků Komety fandilo na náměstí

Sport
  •   21:23
BRNO - Šampaňské tryskalo dnes večer vzduchem na Zelném trhu v Brně, kde fanoušci hokejové Komety slavili u velkoplošných obrazovek zisk titulu. Kometa ho vybojovala po 51 letech, když jednoznačně přehrála liberecké Bílé Tygry 4:0 na zápasy. Na Zelný trh přišlo asi 5500 lidí, řekl ČTK mluvčí městské policie Jakub Ghanem. Podle něj se zatím neobjevil žádný problém.

Mistrem extraligy je po 51 letech brněnská Kometa. Liberec porazila 4:0

Fanoušci Komety přišli na náměstí navzdory špatnému počasí. Odpoledne v Brně nejprve sněžilo a poté pršelo. Před dvěma velkoplošnými obrazovkami se ale sešla jak mladší, tak starší generace a přišli muži i ženy. Hromadně pak skandovali a na dálku povzbuzovali Kometu, přičemž každou branku domácích oslavovali točením nad hlavou šálami v modrobílých klubových barvách. Na druhé straně pak několikrát skandovali jméno domácího brankáře Marka Čiliaka, když se vyznamenal zásahem proti soupeři.

Hráči Brna oslavovali zisk titulu už v posledních vteřinách čtvrtého finálového zápasu, který vyhráli 5:2. I na Zelném trhu fanoušci těsně před koncem propukli v radost a vzduchem tryskalo šampaňské, které pokropilo hlavy všech v okolí. Poté dav hromadně poklekl a počkal na povel, po kterém se začal radovat výskoky a zdviženýma rukama. Následovalo skandování pokřiku „mistři, mistři“.

Čtvrtý zápas finále hokejové extraligy proti Liberci sledovali fanoušci Komety...
Trenér a majitel Brna Libor Zábranský se zlatou medailí

Hráči Komety se stali novými mistry extraligy, když nejprve zvítězili dvakrát v Liberci, a pak dvakrát doma. Na trůnu vystřídali právě finálového soupeře. Brňané triumfovali v samostatné české extralize poprvé, jinak ale patří mezi nejúspěšnější tuzemské kluby. Letošní titul je pro ně již dvanáctý, čímž se v čele historického přehledu dotáhli na vedoucí Jihlavu. Předchozí vítězství Brna se datují do let 1955 až 1966, kdy vyhráli jedenáctkrát během 12 sezon.

Autor: ČTK