130 let

Jágr v objetí spoluhráčů po vítězném gólu | foto: ČTK

Jágr na MS nepřijede, Voráček váhá

Sport
  •   7:03aktualizováno  7:29
PHILADELPHIA - Pro českého hokejistu Jaromíra Jágra skončila pouť za Stanley Cupem. Hokejisté New Jersey zvítězili v pátém utkání druhého kola play off NHL na ledě Philadelphie 3:1, získali celou sérii v poměru 4:1 na zápasy a po devíti letech si znovu zahrají ve finále Východní konference. Ani tak ale neplánuje Jágr posílit český reprezentační tým na Mistrovství světa.

"Tak za prvé na to nemám a za druhé si nemyslím, že bych někomu pomohl," řekl Jágr po pátém zápase série ve Filadelfii. Postup v play off tak slaví trojice českých hokejistů Patrik Eliáš, Petr Sýkora a Marek Židlický, naopak spolu s Jágrem končí v dresu Flyers boj o titul pro Jakuba Voráčka a Pavla Kubinu.

ČTĚTE TAKÉ:

Voráček se o poslíení reprezentace zatím nerozhodl. "Zítra máme kontrolu u lékaře. Jsem docela omlácený, byl jsem letos několikrát zraněný, takže uvidíme. Musím se na to vyspat a potom se rozhodnu," prohlásil.

První gól = prohra

V úterním utkání se znovu potvrdilo pravidlo, které platilo ve většině zápasů Philadelphie, že kdo dá první gól, prohraje. Letci, kteří nastoupili bez potrestaného Claudea Girouxe, se dostali do vedení v 8. minutě zásluhou Maxima Talbota, Ďáblové však skóre otočili dvěma góly v rozmezí tří minuty.

Nejprve se prosadil Bryce Salvador, jehož tečovaná střela skončila v horním rohu branky Ilji Bryzgalova. Druhý gól nabídl ruský gólman Ďáblům sám, když při snaze o rozehrávku trefil hokejku Davida Clarksona a od ní se puk odrazil do sítě.

Podobně ve druhé třetině zaváhal i na druhé straně Martin Brodeur, Flyers však trefili jen tyčku a víc už toho v ofenzivě nepředvedli. Hosté navíc po pěti minutách třetí třetiny zvýšili na 3:1, když se v přesilovce perfektně trefil Ilja Kovalčuk a dvoubrankový náskok už udrželi až do konce.

Ve finále konference se Devils utkají s vítězem série New York Rangers - Washington, kde zatím vedou Jezdci 3:2 na zápasy.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz