130 let
David Pastrňák v akci.

David Pastrňák v akci. | foto: Reuters

NHL: Pastrňák pomohl k výhře Bostonu gólem a asistencí

Sport
  •   7:30
NEW YORK - Hokejový útočník David Pastrňák přispěl ve čtvrtečním utkání NHL svým 32. gólem v sezoně a asistencí k vítězství Bostonu na ledě New Jersey 5:1. Dvaadvacetiletý nejproduktivnější český hráč v soutěži tak poprvé bodoval ve druhém utkání po návratu po zranění palce na levé ruce, které jej vyřadilo ze hry na pět týdnů. Pastrňák byl za svůj výkon vyhlášen první hvězdou utkání.

V dresu Bruins se vedle Pastrňáka prosadil díky jedné přihrávce také David Krejčí a u jediné branky Devils asistoval Pavel Zacha, který se vrátil do sestavy poprvé od 15. února po zranění v horní části těla.

NHL: Pastrňák se po pauze vrátil. Mrázek a Rittich hvězdami zápasů

Bodově se prosadilo i dalších pět Čechů. Rovněž 32. gól v ročníku vstřelil i Tomáš Hertl ze San Jose, který ale nezabránil porážce Sharks v Los Angeles 2:4. Tomáš Nosek pomohl gólem ve vlastním oslabení k vítězství Vegas nad Winnipegem 5:0.

Jakub Voráček a obránce Radko Gudas přispěli asistencemi k výhře Philadelphie nad Chicagem 3:1. Michael Frolík si připsal dvě přihrávky při vítězství Calgary nad Ottawou 5:1.

Autor: ČTK