130 let

Česko - Itálie (Čáslava) | foto: ČTK

Čáslava: Hattrick mi probleskl hlavou

Sport
  •   20:14aktualizováno  20:41
STOCKHOLM - Itálie nebyla pro český tým velkou překážkou. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika zvítězili 6:0, k čemuž dvěma góly přispěl obránce Petr Čáslava. "Byl to volnější zápas. Jeden z těch jednodušších," zhodnotil.

Čáslava je v národním týmu svátečním střelcem. V dosavadních 151 zápasech vstřelil  jen sedm branek "Kluci si ze mě dělali srandu, kdy jsem dal naposledy gól. Už jsem ale dva v reprezentaci jednou dal, bylo to v přípravě s Francií v Karlových Varech v roce 2004," vybavil si Petr Čáslava.

S Itálií poprvé brankáře Tragusta prostřelil v polovině utkání, kdy v oslabení zakončil přečíslení tří proti jedinému obránci. "Nejdřív jsem chtěl ještě nahrávat, ale rozmyslel jsem si to," popsal situaci Čáslava. "Pak už jen puk stačilo zvednout." Další zásah přidal ve 33. minutě po tvrdé ráně od modré čáry.

Ve zbytku utkání měl pár šancí na zkompletování hattricku. "Problesklo mi to hlavou. Snažil jsme se střílet, ale nespadlo mi to tam. Hlavní je, že jsme vyhráli," dodal.

Sám také cítí, že výkon českých hokejistů se během turnaje každým zápasem zlepšuje. "Hlavně poslední dvě utkání nám zvedla sebevědomí. Neříkám, že byla nějak úžasná, ale není to o tom, jestli hrajeme krásně. Je to především o efektivitě a počtu bodů," řekl.

V neděli ovšem Čechy čeká velice silný soupeř. Od 16:15 nastoupí proti silnému Rusku. "Zápasy s nimi jsou všechny stejné. Je to zarputilý hokej a když to přeženu, tak plný nenávisti," předpověděl Čáslava.

Anketa

Oznámkujte výkon českého týmu proti Itálii

1 78
2 62
3 9
4 8
5 13
Autoři: Tomáš Vrábel, Vítězslav Čermák