130 let
Příprava českých hokejistů - Jaromír Jágr

Příprava českých hokejistů - Jaromír Jágr | foto: ČTK

Ruský tisk: Jágr zůstane v Omsku, ten mu údajně nabízí 4 miliony dolarů

Sport
  •   12:15
MOSKVA/PRAHA - Jaromír Jágr a návrat do NHL? Podle ruského tisku zůstane slavná osmašedesátka v největší lize v Evropě. Alespoň to tvrdí server sport-express.ru, podle kterého by mohl Jágr podepsat ve svém nynějším působišti Avangardu Omsk novou dvouletou smlouvu.

Pokud mu prý vedení klubu předloží dvouletý kontrakt místo ročního, je údajně Jágr ochoten přistoupit na výrazné snížení svého platu, který v každé z posledních dvou sezon šplhal údajně k osmi milionům dolarů. Dozorčí rada klubu v těchto dnech projednává otázku složení kádru pro nadcházející sezonu KHL a brzy má podle všeho dojít také na jednání s českou superhvězdou.

V minulých dnech pobýval v Omsku také hráčův agent Jaroslav Zídek a osmatřicetiletý rodák z Kladna Jágr se soukromě setkal s guvernérem Omské oblasti Leonidem Poležajevem, který je zároveň předsedou dozorčí rady klubu a Jágrovým přítelem.

Jak na tiskové konferenci Poležajev potvrdil, Jágr je připravený uvažovat o prodloužení svého působení v Omsku. Podle Sport-Expressu k jeho rozhodnutí přispěl i fakt, že o něho neprojevil zájem žádný ze špičkových bohatých ruských klubů a finanční nabídka Edmontonu, o jehož zájmu se dlouhodobě hovoří, ho příliš nezaujala.

Tak lukrativní smlouvu jako v minulých sezonách však není schopen Jágrovi předložit ani Omsk, čehož si je lídr klubu dobře vědom. Při nabídce dvouletého kontraktu by prý byl ochoten nechat si dva- až dvaapůlkrát snížit dosavadní plat (na 3-4 miliony dolarů). Podle Poležajeva Jágr také připustil, že v případě setrvání v Omsku tam také možná zakončí svou kariéru.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz