130 let
Dívky bruslí upravit led při zápase NHL Philadelphie s Bostonem

Dívky bruslí upravit led při zápase NHL Philadelphie s Bostonem | foto: Mafra - David Neff

Vraťte nám sexy uklízečky! zlobili se fanoušci. Klub jejich přání vyslyšel

Sport
  •   17:08aktualizováno  17:11
PHILADELPHIA/PRAHA - Fanoušci hokejové Philadelphie Flyers se pustili do otevřené války se svým klubem a po pár týdnech slaví vítězství. Nenechali si líbit, že jim vedení vzalo jejich oblíbené Ice Girls, místo kterých uklízeli hrací plochu ledoví hoši.

Pohled na sexy děvčata během reklamních přestávek, to byla pro fanoušky Flyers oblíbená kratochvíle. Jenže Ice Girls nebyla dlouhodobě spokojená s pracovními a především s platovými podmínkami. A jelikož se nedokázaly s klubem dohodnout na kompromisu, došlo na nouzové řešení.

Management rozhodl, že ladné křivky nahradí Ice Boys a ještě za to ušetří. Jenže byl to fatální omyl. V okamžiku, kdy kluci vyjeli na led, projela stadionem vlna nesouhlasného bučení a pískotu. Tak silného, že hlasitostí předčil i gólové oslavy nebo negace, jež musí poslouchat Sidney Crosby, hvězda úhlavního pensylvánského nepřítele z Pittsburghu.

"Vydržíme, ono je to přejde," doufalo vedení klubu. Jenže fandy to nepřešlo. Intenzita pískotu a bučení se naopak stupňovala při každé další uklízecí akci.

Dívka bruslí upravit led při zápase NHL Philadelphie s Bostonem

A pak to přišlo: sotva fanoušci při posledním domácím zápase dobouřili, klub oznámil, že naslouchá hlasu svých fanoušků, kteří jsou nespokojení, a vrátí Ice Girls do hry. Náš zákazník, náš pán. V NHL, kde týmy žijí především z přízně svých diváků, to očividně platí dvojnásob.

Ledové sexy uklízečky mají i jinde, užívají si je například fandové Islanders, Los Angeles, Calgary, Dallasu nebo Colorada. Rangers naopak dívčí skupinu raději rozpustili poté, co je jedna z nich v roce 2007 zažalovala kvůli sexuálnímu harašení.

Autor: