130 let
Slavia - Mladá Boleslav (radost domácích)

Slavia - Mladá Boleslav (radost domácích) | foto: ČTK

Slavia živí naději na přímý postup do play off, Třinec přehrála 2:1

Sport
  •   20:01aktualizováno  20:52
PRAHA - V předehrávce 50. kola hokejové Tipsport extraligy zvítězila na domácím ledě pražská Slavia nad Třincem 2:1. Vyrovnané utkání rozhodl ve 44. minutě Lukáš Krenželok. Sešívaní se minimálně do zítra, kdy se hraje 50. kolo, posunuli na páté místo, které zaručuje přímý postup do play off.

Pro Slavii byla předehrávka 50. kola důležitá z pohledu postupu do první šestky, odkud týmy do play off postupují přímo bez předkola. "My jsme věděli, že nás čeká poslední zápas základní části doma a že to bude hodně těžké utkání," řekl kouč Slavia Růžička.  Sešívaní se ale díky výhře 2:1 nad Oceláři posunuli na páté místo před České Budějovice a Pardubice. Oba celky ale na Slavii ztrácí pouhý bod.

Naopak Třinec bojuje o zisk Prezidentova poháru, který získá vítěz základní části. Po nezdaru v O2 areně se situace Třinci zkomplikovala, neboť Liberec ztrácí na Oceláře tři body. Lepší karty ale v rukou drží Třinec, který má s Bílými Tygry lepší vzájemná utkání.

Diváci si ale v zápase Slavia - Třinec počkali na gól do poloviny utkání. Před více jak čtyřtisícovou návštěvou otevřel skóre ve 28. minutě Martin Růžička, když zúročil skvělou spolupráci Varadi a Bonka.

Slavia (Kopřiva).

Do konce druhé dvacetiminutovky bylo ale znovu srovnáno. Pět minut před druhou sirénou využil početní výhodu Doležal. Týmy tak šly i do druhé přestávky s nerozhodným skóre. "Třinec je asi jedno z nejlepších mužstev soutěže, což předváděli i první třetinu, kdy nás hodně tlačili. Bylo však důležité, že tu třetinu jsme odehráli 0:0, a ten zápas se pak odehrával ve druhé třetině," komentoval Růžička.

Zlom utkání přišel ve 44. minutě. Z mezikruží přiklonil misky vah na domácí stranu Lukáš Krenželok. "Třetí třetina byla o jednom gólu, což jsme dobře věděli a hráče na to i upozorňovali. Zase jsme tam měli slibné šance, ale nevím, zda to bylo přemírou motivace hráčů nebo jsme dnes neměli štěstí, ale ty šance jsme prostě neproměnili a inkasovali druhý gól, což byl rozhodující moment zápasu." komentoval po utkání kouč Třince Marek.

I když si Třinec souvislejší tlak nevytvořil, po hrubých červenobílé obrany mohl vyrovnat. Kanonýr Martin Růžička ale dvakrát v tváří tvář proti Kopřivovi neuspěl, a tak tři body zůstaly v Praze.

Další zápasy 50. kola jsou na programu zítra a na Lidovky.cz/sport budete mít možnost je sledovat online.

Hokejová Tipsport extraliga - předehrávka 50. kola

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Doležal (Micka, Roth), 44. Krenželok (Vondrka, Sklenář) - 28. M. Růžička (Varaďa, Bonk). Rozhodčí: Minář, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4354.

Slavia Praha: M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Žižka, Kolařík - Krenželok, Sklenář, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - T. Pospíšil, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Richter, Hudec, Lojek, Zíb - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Zagrapan, Peterek, Kohn - D. Květoň, Polanský, Polák - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Autor: Tomáš Vrábel