130 let
I Václavu Nedorostovi měl dlužit Slovan Bratislava peníze.

I Václavu Nedorostovi měl dlužit Slovan Bratislava peníze. | foto: www.twitter.com

‚Slovan Bratislava dluží i dalším hráčům. Je to absurdní,‘ rozčiluje se brankář Brust

Sport
  •   8:20
BRATISLAVA/PRAHA - Hokejový gólman Barry Brust odchytal v dresu Slovanu dvě sezony, naposledy se do Bratislavy vracel už jako strážce branky čínského Kunlunu. Slovenská metropole se mu vryla do srdce, finanční situace klubu ale Kanaďana stále nenechává klidným.

Vedení Slovanu řeší rok co rok trable s rozpočtem, hráči se museli kolikrát na platy dlouho načekat. Přesto klub setrvává v Kontinentální hokejové lize, jež je nejen pro bratislavský tým finančně velmi náročná.

Kanadský brankář Barry Brust sice ve Slovanu už 15 měsíců nepůsobí, pro server hokej.sk se ale rozpovídal o tom, že mu klub stále dluží nemalé peníze.

„A nejde jen o jednu sezonu, navíc vím, že dluží i dalším. Nechápu, jak mohou dál podepisovat nové hráče,“ opřel se Brust do bývalého zaměstnavatele. „Ani nevím, jak z toho vybruslili, ale začíná to být až skoro absurdní.“

Přitom jinak vzpomíná 35letý Kanaďan na Bratislavu jen v dobrém. „Je mým druhým domovem, mám na ni spoustu krásných vzpomínek. Rád se sem vracím za přáteli. Chybí mi město, zimák, fanoušci a všechno okolo,“ popisoval světlé body angažmá na Slovensku.

Proti svému bývalému působišti si Brust nakonec nezachytal, v brance Kunlunu dostal přednost Rus Alexandr Lazušin. Slovan zvítězil 4:3 po prodloužení a po šňůře pěti porážek slavil třetí výhru v řadě.

Nad finančnímu záležitostmi klubu ale visí stále spoustu otazníků. Slovan se už několikrát přiblížil bankrotu, vedení ale vždy všechny dluhy před startem sezony oficiálně splatilo.

To si ale protiřečí s výpověďmi některých hráčů, kteří už několik let pravidelně hořekují nad tím, že stále čekají na své výplaty. Po uplynulé sezoně Slovan přiznal, že dluží hráčům ještě tři gáže. V současnosti působí v týmu čtyři čeští hráči - brankář Jakub Štěpánek, obránce Lukáš Klok a útočníci Rudolf Červený a Michal Řepík.

Autoři: