130 let

Ondřej Veselý z Českých Budějovic (vpravo) a František Skladaný z Karlových Varů. | foto: ČTK

Také druhé semifinále rozhodne sedmý duel

Sport
  •   20:37
KARLOVY VARY - Hokejisté Karlových Varů porazili v dnešním šestém utkání semifinálové série Česká pojišťovna play off O2 extraligy České Budějovice 3:0 a vyrovnali stav na 3:3 na zápasy.

Hokejisté Karlových Varů udrželi naději na historický postup do finále extraligy, když dnes před vlastním publikem porazili České Budějovice 3:0. O vítězi semifinálové série tak rozhodne až úterní sedmý zápas na jihu Čech.

Energii nasměrovaly k úspěchu už v první třetině trefy Jana Košťála a Vítězslava Bílka, pojistku přidal v 39. minutě Ondřej Němec. Brankář Lukáš Mensator udržel podruhé v semifinále čisté konto. V 52. minutě měli Jihočeši navrch jen v potyčkách Kotrly s Proškem a Gřegořka s Kraftem. Na stavu už nic nezměnily ani při velkém počtu vyloučení v závěru šance českobudějovických Kůrky a Brabence a na druhé straně Skladaného. Tresty do konce zápasu dostali ještě
25 vteřin před koncem za bitku karlovarský kapitán Skuhravý a  ostující Novák.

Výsledek:
Energie Karlovy Vary - Mountfield České Budějovice 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Košťál (Dobroň), 15. Bílek (Skladaný), 39. Němec. Rozhodčí: Šindler, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 15:13, navíc Prošek, Kraft, Skuhravý - Kotrla, Gřegořek, F. Novák všichni 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4680 (vyprodáno).

Stav série: 3:3.

Autor: ČTK