130 let

Lev Praha (Jiří Novotný) | foto: ČTK

Rozhovor

Týmy v KHL se vyrovnávají, říká kapitán Lva Novotný

Sport
  •   20:34
PRAHA - Nováček podruhé padl. Lev v KHL na domácím ledě prohrál s Barysem Astanou 2:4, čímž zároveň přišel o šňůru pěti vyhraných zápasů v řadě. "Je to škoda, šance na zvrat jsme měli," litoval po utkání kapitán Pražanů Jiří Novotný.

Co utkání rozhodlo?
Myslím, že náš vlažný začátek. Před domácím publikem bychom do utkání měli víc vletět. Není podle našich představ.

Dvakrát jste inkasovali v oslabení a nekteré fauly byly sporné. Jsou na vás rozhodčí pozornější, když jste jako nováček byli v tabulce první?
K tomu bych se nechtěl moc vyjadřovat. Co měli písknout, to udělali. Nějaké přesilovky jsme ale měli, zahráli je skvěle, měli v nich hodně střel, ale prostě nám to tam nespadlo jako v předchozích zápasech.

Vítěznou sérii Lva přesekla kazašská Astana

Astana se předtím v početních výhodách trápila, vám v nich vstřelila dvě branky. Čím to?
Obě padly skoro stejně. Sehráli to útočníci, obránce vynechali, a signál se jim povedl. Podruhé se prosadili důrazem před brankou, to by se nám nemělo stávat. V tom musíme být silnější.

Měl jste před zápasem zvláštní motivaci? V létě jste v klubu překvapivě skončil, když se vedení rozhodlo, že bude sázet na kazašské reprezentanty.
Chci uspět v každém zápase, ale nebudu lhát. Prožil jsem tam dobré dva roky a motivace byla větší než jindy.

Vyptával se vás na Astanu trenér Jandač?
Trochu jsme o tom mluvil, před sezonou ale přišel nový trenér, je jiné vedení a hráči se také vyměnili.

Může vám v něčem pomoct tato porážka?
Bylo by špatné, kdybychom neměli pokoru, i když máme z osmi zápasů šest výher. Liga je strašně dlouhá a navíc se rozdíly mezi týmy vyrovnávají. Lze s každým vyhrát, ale i prohrát.

Autor: Tomáš Vrábel