130 let
Winter Classic v Chicagu.

Winter Classic v Chicagu. | foto: Reprofoto

V Pittsburghu zlobí počasí. Zápas pod širým nebem se odkládá o sedm hodin

Sport
  •   9:58
PITTSBURGH - Atraktivní utkání NHL Pittsburgh - Washington pod otevřeným nebem se dnes bude hrát o sedm hodin později oproti původnímu plánu. Kvůli hrozbě odpoledního deště změnilo vedení soutěže čas úvodního buly na 20:00 místního času, tedy dvě hodiny po půlnoci SEČ. Utkání budeme sledovat online na Lidovky.cz.

Představitelé NHL se rozhodli pro změnu už na Silvestra, kdy bylo jasné, že odpolední déšť je nevyhnutelný a naopak k večeru je šance na to, že pršet přestane. "Mezi profesionálními meteorology nebyla ohledně toho deště žádná nejistota. Prostě se to stane," řekl zástupce komisionáře NHL Bill Daly.

Zápas s očekávanou návštěvou 68.000 lidí se tak bude hrát pod umělým osvětlením a organizátoři jsou připraveni na to, že při špatných podmínkách budou v utkání neplánované pauzy. Mohl by se tak upravit tradiční formát tří dvacetiminutových třetin.

Rok 2010 v obrazech

Pokud by počasí neumožnilo sehrát zápas dnes, ještě je šance přesunout ho na brzkou hodinu v neděli. To je však pouze krajní možnost, neboť NHL se chce vyhnout kolizi se závěrečným kolem základní části mimořádně sledované ligy NFL amerického fotbalu.

Hokejisté neměli s posunutím času problém, spíše ho uvítali. "Je to lepší. Téměř všechny zápasy hrajeme večer. Budeme si moci dát normální jídlo jako steak a špagety a pak si ještě před utkáním zdřímnout. Navíc se bude dát dobře oslavit Silvestr," řekl s úsměvem kanonýr Washingtonu Alexandr Ovečkin.

Autor: ČTK