130 let
Návštěvnost na duel NHL Dallas vs. Washington.

Návštěvnost na duel NHL Dallas vs. Washington. | foto: twitter

Vysmáli se Trumpovi. Na zápas Dallasu dorazilo do arény 1,5 milionu diváků

Sport
  •   6:00
PRAHA - Snad žádný americký prezident nevzbuzoval tolik negativních emocí, jako nový vládce Bílého domu Donald Trump. Na mušce ho nemají jen novináři a političtí odpůrci, ale i ve světě sportu. Třeba v Dallasu.

Bílý dům si stojí za tím, že páteční inaugurace Donalda Trumpa se zúčastnilo na 1,5 milionů lidí, což by byl nový rekord pro tento slavností akt.

Jenže mnohá prestižní média i agentury oponují, že tomu tak ani zdaleka nebylo, že prázdných ploch v parku National Mall před Kapitolem bylo až moc.

V American Airlines Center v Dallasu, kde hrají své domácí duely hokejisté místních „Stars“, využili této mediální roztržky po svém. A dlužno dodat, že celkem povedeně.

Během pondělního duelu NHL mezi domácími a Washingtonem ukázala kostka nad ledem tradičně oficiální návštěvu. Ta ale nebyla tradičních 18 321 diváků (průměr v této sezoně), ale 1,5 milionů.

22.ledna 2017 v 04:25, příspěvek archivován: 23.ledna 2017 v 19:16

Stars Jumbotron with a topical joke. https://t.co/9vsmTG1Agj

Samotný duel nakonec vyhráli hosté 4:3 v prodloužení, mezi fanoušky ale jednoznačně zvítězili domácí pořadatelé.

Zajímavostí budiž, že zatímco v samotném Dallasu jasně zvítězila Hillary Clintonová (61,1%), v Texasu s 38 volebními body pak triumfoval právě Trump.

Autor: Antonín Vavrda