130 let

Chybělo devět vteřin. Bauer koketoval s vítězstvím. | foto: AFP

Bauer skončil druhý na klasické patnáctce

Sport
  •   15:42
OTEPÄÄ - Český běžec na lyžích Lukáš Bauer skončil druhý na klasické patnáctce v estonském Otepää. V závodě Světového poháru zaostal o půl vteřiny za Rusem Vasilijem Ročevem.

První body do Světového poháru si za pětadvacáté místo připsal i junior Martin Jakš. Při svém druhém startu v prestižním seriálu ztratil devatenáctiletý běžec na vítěze více než minutu a půl a dostal se do bodované třicítky.

V závodě, který vynechala řada závodníků ze světové špičky včetně lídra SP Tobiase Angerera z Německa, se Bauer prakticky na všech mezičasech pohyboval mezi nejlepšími třemi. Čtyři kilometry před cílem měl navlas stejný čas jako Ročev, třetí Sergej Novikov za nimi zaostával o pouhé tři vteřiny.

Na dvanáctém kilometru Bauer na Ročeva ztrácel 1,4 sekundy, a i když v závěrečném úseku odstup zmenšoval, nakonec prohrál o půl vteřiny. Stejně jako před týdnem v Novém Městě se tak musel smířit se druhým místem a podeváté v kariéře vystoupil v závodě Světového poháru na stupně vítězů. Třetí příčku uhájil další Rus Novikov, který za svým krajanem zaostal o 3,7 vteřiny.

Autor: