130 let
Joe Frazier (vlevo) a Muhammad Ali

Joe Frazier (vlevo) a Muhammad Ali | foto: Reprofoto

Boxerská legenda Frazier má rakovinu. Doktoři mu už moc času nedávají

Sport
  •   22:47
PHILADELPHIA - Legendární americký boxer Joe Frazier trpí rakovinou jater. Zákeřnou chorobu lékaři u sedmašedesátiletého bývalého profesionálního světového šampiona v těžké váze diagnostikovali zhruba před měsícem. List New York Post s odvoláním na anonymní zdroj uvedl, že lékaři Frazierovi už mnoho času nedávají.

"Doktoři sondují všechny možnosti, které existují. Moc jich není, ale to neznamená, že definitivně přestaneme hledat," řekl agentuře AP Frazierův manažer Leslie Wolff. Podle něj olympijský vítěz z Tokia 1964 putoval od října mezi nemocnicí a domovem, poslední týden se léčí v hospici.

Frazier byl profesionálním mistrem světa na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Proslavil se také třemi zápasy s Muhammadem Alim. V prvním z nich dokázal vyhrát, jejich závěrečná třetí lítá bitva na Filipínách vstoupila do historie jako "Thrilla in Manila".

Naposledy boxoval v roce 1981, kdy se vrátil do ringu po pětileté pauze. V profesionální kariéře absolvoval 37 zápasů, z nichž 32 vyhrál.

Třetí zápas Muhammada Aliho proti Joe Frazierovi

Autor: ČTK